Kolumne 11. svibnja 2017.

Jedite kao dama: Jogurt kolač s jagodama

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona naših domaćih, slatkih jagoda upravo je počela i vrijeme za fine deserte tim crvenim bobicama koje obožavamo!

U nastavku pogledajte jednostavan recept za fini kolač s jagodama i kokosom koji će nestajati brzinom svjetlosti s vaših tanjura!

 

Svakako isprobajte!

Biskvit s jagodama

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • naribana korica ½ limuna
  • 200 g tekućeg jogurta
  • 100 ml ulja
  • 200 g + 2 žlice glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g kokosa
  • 500 g svježih jagoda

Posip

  • bademovi listići
  • pistacije
  • kokos

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Priprema:

  1. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i limunovom koricom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.
  2. Biskvitnu smjesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.
  3. Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomiješajte s dvije žlice brašna.
  4. Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smjese. Preko biskvitne smjese posložite polovicu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smjese. Na kraju rasporedite preostale jagode i posipajte kolač mješavinom pistacija, bademovih listića i kokosa.
  5. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.