Kolumne 03. svibnja 2017.

Kakao afrodizijak iz omiljene motovunske konobe

foto: Mateja Likes to Cook
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladna torta u kojoj je na Motovunu uživao i sam Anthony Bourdain na svom gastronomskom putovanju kroz Hrvatsku svakako je nešto što želite isprobati...

Motovun je jedinstveni gradić gdje se magija skriva na neočekivanim mjestima. Ako niste, na bucket listu dodajte isprobavanje jela s tartufima u središtu Istre, a onda svratite na čokoladni desert u konobu Mondo.

Ovu malu i preslatku konobu je posjetio i poznati chef Anthony Bourdain i vjerujemo da se još uvijek sjeća okusa tartufa i čokolade. Nevjerojatno je koliko je jednostavna izvedba ove torte, radit ćete je već sljedeći vikend.

Ako je Charlie otvorio tvornicu čokolade, onda je ovu tortu morao raditi svaki dan. Bombastična, vrhunska i jaka, znate ono kada pijete jaku, jaku tursku kavu? Upravo je takva ova torta, ali na čokoladno slatki način. Oborit će vas!

Želite li zaviriti u Matejino slatko slano carstvo, svakako posjetite blog Mateja Likes to Cook i istoimeni Instagram profil.
 

Možda vas zanima... Dinaro, skloni se: Najjači ledeni vjetar ikad! Kolumne
 

 | Author: Mateja Likes to Cook foto: Mateja Likes to Cook

Sastojci za tijesto:

  • 500 g brašna
  • 2 jaja
  • 250 g maslaca
  • 150 g šećera


Sastojci za kremu:

  • 600 g čokolade za kuhanje
  • 0,5 l vrhnja za kuhanje

Postupak: 

  1. Zamijesite tijesto te ga raširite po okruglom kalupu za torte i malo podignite rubove, kako bi kremu dodali do ruba tijesta (slično američkim pitama). Tijesto je lagano za napraviti te ga i rukom jednostavno utisnite u kalup.
  2. Tijesto se peče oko 6 min na 220 stupnjeva. 
  3. Čokoladu i vrhnje topite na pari dok se ne rastope.
  4. Otopljenu kremu izlijte po tijestu i ostavite da se ohladi. Najbolje je raditi ovu tortu dan prije kako bi se krema stegnula.

Lakše ne može. U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.