Kolumne 01. kolovoza 2014.

Kruh s tikvicama

tikve 1.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada dobiješ hrpu domaćih ogromnih tikvica, a djeca tikvice ne žele ni pogledati, onda smišljaš načine na koje bi one konzumirale ovu odličnu namirnicu.

Radila sam gibanicu, juhu, na roštilju s češnjakom, popečke, na lešo i na kraju se odlučila za kruh. Da bi curama bilo još zanimljivije rekla sam da mjerimo zajedno zapisujući količine. Iskemijale smo ovaj recept:

Sastojci

1 čaša integralnog brašna (čaša je od 2 dl)
2 čaše bijelog brašna
2 žličice soli
2 žličice šećera
1 suhi kvasac
3 jaja
Pola čaše maslinovog ulja
Dvije čaše naribanih tikvica s korom

Priprema:


1. Pomiješati suhe sastojke. Posebno umutiti jaja, dodati maslinovo ulje i promiješati s brašnom. Na kraju dodati naribane tikvice.
2. Tijesto prebaciti na radnu površinu i malo ga premijesiti. Dosta je ljepljivo, ali ne dodajte previše brašna nego ga samo prebacite u kalup koji ste obložili masnim papirom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva peći oko sat vremena.
3. Nakon 45 minuta možete probati čačkalicom je li sredina pečena. Ako je, izvadite ga, ako ne još malo pecite. Kruh je sam po sebi ukusan, može ga se jesti samoga uz čašu jogurta, mi smo mazali sirni namaz. Za čudo djeca su jela bez ikakva problema, čak im ni kora tikvica nije smetala.

Kruh je sam po sebi ukusan, može ga se jesti samoga uz čašu jogurta, mi smo mazali sirni namaz. Za čudo djeca su jela bez ikakva problema, čak im ni kora tikvica nije smetala.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.