Kolumne 17. veljače 2017.

Losos s jajima i avokadom na tostu

foto: Anamarija Ledić
gastro postao gastro.24sata.hr
Netko me nedavno upitao koji mi je najdraži snack kada sam između svega i nemam vremena za previše filozofije. Odgovor je: losos s jajima i avokadom na tostu.

Mislim da postoji posebna ljubav između te četiri namirnice. Odlično se druže i u parovima, ali kada mi treba malo više energije spomenuta kombinacija mi spašava dan.

Losos uglavnom biram tanko rezani i dimljeni a avokado pazim da je zreo. Jaja uvijek nabavljam domaća i u ovom receptu sam ih pripremila s malo svježeg sira. Primijetit ćete još jedan zanimljiv dodatak koji će u potpunosti zaokružiti cijelu priču. Radi se o pekmezu od limuna.

 | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

Limun i avokado su kao dvoje prijatelja koje se nisu dugo vidjeli. Zasebno su jednako zanimljivi, ali kada ih spojite osjetite tu posebnu kemiju.

Za najbolji tost s lososom i avokadom će vam trebati:
-    6-8 listića tanko rezanog lososa
-    4 jaja
-    6 žlice svježeg sira
-    1/2 avokada
-    4 žličice pekmeza od limuna
-    4 kriške tosta
-    Žlica maslinovog ulja
-    sol i papar

*sastojci za dvije osobe

 | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

Priprema:

1.    Tost lagano prepeći na obje strane.
2.    Jaja mutilicom umutiti zajedno sa svježim sirom i malo soli.
3.    Na maslinovom ulju, uz miješanje pripremiti kajganu od jaja i sira.
4.    Kajganu rasporediti na kriške tosta. 
5.    Losos rasporediti na kajganu.
6.    Avokado narezati na tanke ploške i poslagati na losos.
7.    Na vrh avokada ravnomjerno rasporediti po žličicu pekmeza od limuna i malo papra.


Moj pekmez od limuna u receptu je Jam Lemon od ljudi koji rade super piva i zovu se Visibaba Pivo. Njih već znate po šašavim nazivima piva poput Janis Hoplin, John Lemon i Bob Barley. Probala sam i uvijek im rasprodanu, Pivoladu.

Pivolada je namaz od pive i pojela se na žlicu pa nije stigla u nijedan recept. Možda iduća teglica uspije doživjeti svoj post, ali ne mogu ništa obećati. 

 | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

Do sljedećeg posta, ostanite fini i kreativni uz Oh Fudge.

 

Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na straniciinstagramu te facebooku
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.