gastro postao
Naša blogerica Nataša donosi vam recept za prefin i sočan Milka kolač
Ovaj Milka kolač je savršen i jednostavno ga morate napraviti.
SASTOJCI: BISKVIT:
- 15 bjelanjaka
- 24 žlice šećera
- 6 žlica brašna
- 1,5 vrećica praška za pecivo
- 15 žlica mljevenih keksa
- 15 žlica mljevenih oraha
KREMA:
- 15 žumanjaka
- 700 ml mlijeka
- 200 gr šećera
- 5 žlica gustina
- 250 gr margarina
- 150 gr mljevenih keksa
- 150 gr mljevenih oraha
- 100 gr bijele Milka čokolade
- 100 gr mliječne Milka čokolade
GLAZURA:
- 200 gr bijele čokolade
- 6 žlica ulja
PRIPREMA BISKVITA:
- Pet bjelanjaka izradite u čvrsti snijeg, zatim postepeno dodavajte 8 žlicica šećera.
- 2 žlice brašna pomiješajte sa ½ praška za pecivo.
- Pripremljeno brašno, 5 žlica keksa i 5 žlica mljevenih oraha dodajte u bjelanjke i lagano sjedinite pjenjačom.
- U kalup promjera 24 X 37 cm postavite na dno masni papir i ulijte pripremljenu smjesu.
- Stavite peći 15 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
- Ponovite postupak još dva puta da dobijete tri jednaka biskvita.
PRIPREMA KREME:
- Žumanjke, šećer i gustin pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
- U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i kuhajte dok ne postane gusto.
- Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
- U ohlađenu smijesu dodajte i izradite margarin.
- Dodajte orahe i kekse, te sve zajedno sjedinite.
- Smijesu podijelite na dva jednaka dijela.
- U jedan dio dodajte istopljenu i prohlađenu bijelu Milka čokoladu.
- U drugi dio dodajte istopljenu i prohlađenu mliječnu Milka čokoladu.
SLAGANJE:
- Biskvit
- Bijela krema
- Biskvit
- Tamna krema
- Biskvit
- Bijela glazura od čokolade, koju ste predhodno istopili s uljem na pari i malo prohladili.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.