Kolumne 60 prikaza 09. prosinca 2015.

Ploškice od zobenih pahuljica

keksi
Žarko Bašić/PIXSELL
Volite li keksiće od zobenih pahuljica?

Oni im daju hrskavost. Toliko su fini da im je teško odoljeti, a kada im još dodate klinčiće, začine za medenjake.... Mirisi vas samo zovu na još.

Sastojci:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 150 g putra
  • 1/2 žličice mljevenog klinčića
  • 3 žličice začina za medenjake
  • prstohvat soli
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 200 g brašna
  • 100 g sitnijih zobenih pahuljica
  • mlijeko
  • blanširani bademi
keksi | Author: Žarko Bašić/PIXSELL Žarko Bašić/PIXSELL

Priprema:

  1. 75 g putra i šećer staviti u posudu i lagano kuhati dok se ne otope. Dodati začine i ostaviti da se prohladi.
  2. Posebno pomiješati brašno, prašak za pecivo i zobene pahuljice, dodati jaje i ostalih 75 g putra i na kraju mlaku smjesu od šećera.
  3. Umijestiti tijesto, ako se mrvi dodati još masnoće.
  4. Omotati u prozirnu foliju i spremiti u frižider preko noći.
  5. Drugi dan pećnicu zagrijati na 180 stupnjava.
  6. Tijesto premijestiti i malo deblje razvaljat. Rezati pravokutnike, premazati ih mlijekom i utisnuti na svaki pravokutnik badem.
  7. Peći 13 minuta.

Dobar tek!

Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebookstranici. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.