Kolumne 20389 prikaza 31. siječnja 2017.

Raj za sve ljubitelje kokosa!

Jannette Razum
Ne kaže se uzalud da Slika govori više od tisuću riječi... Jedan pogled na ovu tortu dovoljan je da ju poželite okusiti istoga trena!

Fini biskvit od kokosa upotpunjen odličnom kremom od bijele čokolade i linolade! Mmmmm... ma tko bi joj odolio!?

U nastavku pročitajte jednostavan recept za ovu finu Kokos tortu i obavezno ju isprobajte!

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

SASTOJCI:

Biskvit od kokosa

  • 10 bjelanjaka
  • 180 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 200 g kokosa

Krema od bijele čokolade i linolade

  • 10 žutanjaka
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g bijele linolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

PRIPREMA:

  1. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Zatim dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok ne potrošite sav šećer.
  2. Dodajte prosijano brašno i kokos pa kuhačom lagano miješajte smjesu dok ne sjedinite sve sastojke. Smjesu rasporedite po dnu kalupa za torte (26 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom.
  3. Biskvit od kokosa pecite 25 minuta na temperaturi od 160 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
  4. Za pripremu kreme žutanjke kuhajte na pari sa šećerom u prahu, otprilike 7-10 minuta. Pred kraj kuhanja ubacite razlomljenu bijelu čokoladu pa miješajte kremu dok se čokolada ne otopi. Kremu prebacite u drugu zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  5. Ohlađenoj kremi dodajte maslac sobne temperature i linoladu pa sve dobro izmiksajte. Na kraju umiješajte i tučeno slatko vrhnje.
  6. Biskvit prerežite na tri jednaka dijela. Biskvite i cijelu tortu premažite kremom i po želji ukrasite otopljenom čokladom ili kokosom. Prije posluživanja tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.