Kolumne 27. svibnja 2017.

Recenzija: Slučajna večer, nas dvoje i odličan whiskey

foto: Mateja Likes to Cook
gastro postao gastro.24sata.hr
Reći ću samo kako nema boljeg od odličnog završetka dana popračenog dobrim whiskijem!

I tako lutamo gradom, žedni on i ja, tražeći Moonshine Whiskey bar kad ono... Na prvu, klasične stolice i klupe na sred ulice Frane Petrića, te zanimljivo - nigdje menija.

Prilazi nam konobar te donosi kartu pića, a nama se oči cakle. Počevši od klasike - Jack Danielsa, Jamesona, Jim Browna, Chivasa pa sve do Aberloura, Glen Morangea, Makers Marka, Nikka Taketsuru te Lagavulina. U ovom baru svaki ljubitelj dobrog whiskeyja naći će nešto za sebe.

 

Možda vas zanima... Nećete vjerovati gdje se popije najviše viskija na svijetu Špajza


 

 | Author: Mateja Likes to Cook foto: Mateja Likes to Cook


On je uzeo Aberlour 12 year old whisky koji nas je izuzetno oduševio aromom te nježnom, pomalo božićnom notom. Ja sam, s druge strane, naručila Mia Rose slatki pjenušac koji je savršen za hedoniziranje i ima odličan after taste.

Konobar je poslužio piće baš kako treba - whisky u tulip čaši, vodu s ledom odvojeno te još jednu vodu s više leda za dodati tek kap u Aberlour whisky kako bi se maksimizirala aroma.

 

steak Možda vas zanima... Kako izgleda meso koje je u viskiju odležalo čak 127 dana! None

 

Izuzev Aberloura, u Moonshine Whiskey Baru zaista možete isprobati svakakve whiskyje i whiskeyje od kojih bih izdvojila, po preporuci konobara te aromi, Maker's Mark, MaCallan, Tullamore Dew, izuzetan japanski (da, japanski!) whiskey Pure Malt Nikka Taketsuru, Lagavulin za kojeg svi pitaju iako meni osobno ima i boljih, Glenfiddich te Crown Royal.
 

 | Author: Mateja Likes to Cook foto: Mateja Likes to Cook


Naravno, postoji još jako puno Single Malt te Blended whiskeya, no i ovo je dovoljno za namamiti vas u ovaj izuzetan bar.

Ako prvi puta kušate ozbiljniji whisky – svakako preporučujem Glen Morangie. Svratite, uhvatite malogradskog sunca i razmazite nepce.

P.S. Ako ste u potrazi za slasnim receptima, ali i isprobanim mjestima, naša blogerica Mateja može vam pomoći! Sve što trebate jest svratiti na Facebook stranicu Mateja Likes to Cook pa se opustiti uz sjajne tekstove ove gastro genijalke.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.