Kolumne 03. travnja 2017.

Savršena mimikrija: Uskrsni cheesecake

foto: Vedran Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad su veliki katolički blagdani u pitanju, inspiracija osobama koje vole svoje vrijeme provoditi u kuhinji radi 100 na sat - pa tako ni ja nisam iznimka...

Za Uskrs se, moram priznati, dosad nisam odlučivao na neke nove, neisprobane recepte, kao na primjer za Božić, ali ovo je jednostavno bilo neodoljivo.

Desert koji je jako efektan na uskrsnom stolu, a i sama priprema je jako jednostavna.

Da ne dužim evo recepta:

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Sastojci:

  • 12 čokoladnih jaja
  • 150 g krem sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica vanili šećera
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • karamel preljev

Priprema:

  1. Najprije izrežite vrhove čokoladnim jajima, tako da nož s oštrim vrhom zagrijete, ili da koristite skalpel ili pak ovakav mali pribor za rezbarenje kakav ja imam. Inače upravo njega sam za koji dolar kupio preko eBaya, pa si možete pogledati tamo ako vas tako nešto zanima.
  2. Stavite jaja na hladno te mikserom umutite krem sir, šećer u prahu, sok od limuna i vanili šećer u glatku ujednačenu kremu. U drugoj posudi izmutite vrhnje za šlag te zatim sjedinite s kremom od sira u jednoličnu smjesu.
  3. Smjesu premjestite u vrećicu i punite jaja do vrha. Na sam vrh stavite malo karamele koja će “glumiti žumanjak”.
  4. Poslužiti hladno i jednostavno uživati u divnom blago kiselkastom okusu! 

 

Vedrana, odnosno Začinjeno s ljubavlju - pratite na: Instagramu, Blogu i Facebooku!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.