Kolumne 07. lipnja 2017.

Tko se usudio pojesti tortilju od kilograma?

foto: Mario Jukić
gastro postao gastro.24sata.hr
U nedjelju, 21. svibnja, točno u podne održalo se prvo natjecanje u jedenju Monster Blaine tortilje (MBT) u osječkom Hokusu Okusu "Čaroliji okusa".

Monster Blaine Tortilja teška je jedan kilogram i sadrži 400 grama pilećih mišića. Moja reporterska malenkost osvojila je treće mjesto na natjecanju pojevši Monster Blaine Tortilju za 8 minuta. Jednostavno nisam mogao odoljeti da prisustvujem događaju, a da ne sudjelujem.

 | Author: Mario Jukić foto: Mario Jukić


Sudjelovalo je dvanaest natjecatelja, od toga je šestero diskvalificirano jer nisu pojeli Monster Blaine Tortilju do kraja. Sve je bilo popraćeno live streamingom na Facebooku.Od mene je bio bolji za trideset devet stotinki drugoplasirani Bojan Horvat koji je imao rezultat od sedam minuta,  pedeset devet sekundi i šezdeset jednu stotinku. Pobjednik natjecanja je Goran Đumić s vremenom od sedam minuta i trideset jednu sekundu. Pobjednik je osvojio pehar, put u Beograd i paket tabasco umaka, a drugoplasirani i trećeplasirani paket tabasco umaka i bonove za konzumaciju.

 

 | Author: Mario Jukić foto: Mario Jukić

 

Hokus Okus "Čarolija Okusa" je brzorastući hrvatski brand nastao u Osijeku 2013. godine. Vlasnici su braća Josip i Kristijan Glibo. Pravi karakter Hokus Okusa se može vidjeti iz spoja orijentalnog i klasičnog s jedne strane te modernog i čarobnog s druge strane. Hokus Okus svojim proizvodima odaje počast velikim iluzionistima i mađioničarima prošlosti i sadašnjosti tako što proizvode naziva upravo po njima. 


Za izradu kebaba koriste isključivo svježe pileće meso i to 100% svježi otkošteni pileći batak i zabatak. Na pitanje ne ide li u kebab janjetina ili ovčetina spremno odgovaraju da se kebab kao proizvod prilagođava kulturama i specifičnim navikama lokalne zajednice, dok marinada  i Rule of 5 Spices ostaju uvijek autentični. Meso se pomno marinira u periodu od 12 sati marinadom koja je na bazi kiseline i upravo zbog toga je meso uvijek sočno, mekano i ukusno. Proces pravljenja i slaganja mesa na vertikalnoj peći odvija se svakodnevno. Dodavanjem luka i češnjaka postiže se posebna aroma mesa, a začini poput kumina, pimenta, kardamona i origana mesu daju okus dalekoga istoka. Za mariniranje koriste isključivo svježu  domaću papriku kupljenu od distributera (partnera) iz različitih dijelova Baranje. 


Kažu da umaci njihovim proizvodima predstavljaju ono što ženama predstavlja šminka. Nerazdvojni su! U ponudi imaju dva glavna umaka: Beyaz i Kirmizi umak. Beyaz je turski umak na bazi kopra, češnjaka i jogurta koji daje osvježavajuću notu pogotovo ljutim jelima s tucanom ili mljevenom paprikom. Kirmizi umak je turski umak na bazi rajčice i origana, začinjen i ljut. 
U ponudi imaju Blaine Tortilju, Dynamo Tortilju, Houdini Kebab, Mac King Salatu, Rick Jay Salatu, Criss Angel Fries, Burton Nuggets. 

 

 | Author: Mario Jukić foto: Mario Jukić

 

Koriste HACCP integrirani sustav kontrole sigurnosti kvalitete hrane u svim fazama njene proizvodnje i distribucije koji se zasniva na preventivnom pristupu, što doprinosi smanjenju rizika po zdravlje stanovništva. 
Misija Hokus Okusa je promicanje M.O.A.S. (Meat On A Stick) kulture kroz originalne i autentične recepture proizvoda i vrhunsku uslugu I tako omogućiti gostima da dožive neponovljivo iskustvo i pravu "čaroliju okusa".

Hokus Okus "Čarolija Okusa" osim osječke poslovnice ima i zagrebačku franšizu. Osim promicanja M.O.A.S. koncepta žele promicati i sve mlade, talentirane i uspješne sportaše zbog čega sponzoriraju i Ivicu Tadijanova, borca u FFCu (Final Fight Championshipu). 


Kompletnu ponudu Hokus Okus "Čarolije okusa" možete vidjeti na sljedećem linku: https://business.facebook.com/HokusOkusMagicTaste/app/117784394919914/

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.