Kolumne 10. studenoga 2015.

Torta od mrkve

torta od mrkve
foto: Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaista su mi interesantni svi recepti koji se prave s mrkvom, tako da uvijek iščekujem trenutak da ih isprobam

Za ovu tortu stvarno nemam riječi koliko nas je oduševila svojim ukusom, kombinacijom sočnog biskvita sa mrkvom i kremom od sira u kome je dominirao okus naranče. Neću puno duljiti, već mogu samo preporučiti ovaj recept svima koji žele isprobati nešto novo.

Sastojci:

Biskvit

  • 250g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 300g šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 300ml ulja
  • 4 jaja
  • 100g sjeckanih oraha
  • 500g naribane mrkve

 

Krema

  • 200g margarina sobne temperature
  • 500g krem sira (ABC, Philadelphia...)
  • 400g punomasnog kiselog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 220g šećera u prahu
  • 1 manja naranča
Torta od mkrve 2 | Author: Nataša Pralica foto: Nataša Pralica

Priprema biskvita:

  1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, dodajte šećer i cimet, sve izmješajte.
  2. Uključite mikser na lagano i sipajte ulje i jedno po jedno jaje.
  3. Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe, te kratko sjedinite najmanjom brzinom miksera.
  4. Na okrugli kalup (moj je 26 cm) postavite masni papir i ulijte trećinu smijese.
  5. Stavite peći u zgrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 45 min.
  6. Tako ponovite pečenje još dva puta, dobit ćete tri jednaka biskvita.
  7. Biskvite ostavite da se ohlade.

Priprema kreme:

Margarin sobne temperature izradite s krem sirom.

Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrajt od vanilije, sok od naranče i ribanu koricu od naranče i sve dobro sjedinite

 

Slaganje:

1. Biskvit

2.Krema

3.Biskvit

4. Krema

5. Biskvit

6. Ostatkom kreme premazati cijelu tortu, po površini možete naribati malo mrkve.

7. Ostavite tortu da prenoći u frižideru

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.