12. lipnja 2016.

Krekeri od maslinovog ulja za prave gurmane

Kreker
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tortas su samo još jedan razlog više za uživanje u finom maslinovom ulju začinjenim slatkim ili slanim dodacima po želji.

Kada jednom isprobate sami napraviti krekere na ovaj način, oni kupovni past će u zaborav. Nalik na talijansku foccaciu samo hrskaviji i aromatičniji zbog dodatka divnog komorača, tortas od maslinovog ulja svojim će vam okusom zagrijati srce i oduševiti nepce.

Za 9 većih krekera potrebno vam je:

  • 2 šalice brašna
  • 7 žlica vode
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica mljevenog komorača
  • Sol

Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte brašno, sol i mljeveni komorač u zdjeli.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte toplu vodu, maslinovo ulje i suhi kvasac.
  3. Spojite suhe i mokre sastojke, zamijesite tijesto i ostavite da se diže barem 30 minuta na toplom mjestu.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a za to vrijeme od tijesta napravite male loptice.
  5. Razvaljajte loptice na 1 cm debljine i pecite ih 6 do 10 minuta, ovisno o debljini i veličini.

Krekere možete kombinirati sa slatkim dodacima poput cimeta, limunove korice, suhog voća i čokolade, ali i slanim poput parmezana kojeg je dobro naribati neposredno nakon vađenja krekera iz pećnice.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.