01. srpnja 2016.

Fenomenalan fast food: Meksički juneći tacosi

Tacosi
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljuti juneći tacosi stižu na vaš tanjur ravno s uličnih štandova Meksika.

Upustite se u pripremu pravih junećih tacosa poput onih koji se prodaju na uličnim štandovima u Meksiku. Fina junetina marinirana u pivu i upakirana u tortilju odličan je ljetni ručak s nogu. Pripremite ove tacose i zavedite sve oko sebe ljutim meksičkim okusima. U tacose možete ubaciti i salatu poput kupusa, rajčice ili paprike.

Sastojci:

  • 500 g juneće potrbušnice
  • 1 manja glavica luka
  • 4 žlice sjeckanog korijandra ili peršina
  • ½ limete, sok
  • 4 manje tortilje
Tacosi-s-lećom-i-orasima | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

ZA MARINADU: 

  • 2 žlice svijetlog piva
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • ½ limete, sok
  • 1 žlica vinskog octa
  • 1 žlica usitnjenog korijandra ili peršina
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice mljevenog papra
  • ¼ žličice sušenog origana
  • ¼ žličice mljevene slatke paprike
  • ¼ žličice mljevene ljute paprike
  • ¼ žličice mljevenog kumina

Priprema:

  1. Pomiješajte sastojke za marinadu i njome prelijete i dobro obložite meso koje ste prethodno narezali na odreske i stavili u manju staklenu ili keramičku zdjelu.
  2. Prekrijte zdjelu plastičnom folijom i marinirajte meso u hladnjaku 1-3 sata, povremeno ga okrećući.
  3. Mariniranu junetinu narežite na komade veličine zalogaja i popecite na blago nauljenoj tavi zagrijanoj na malo jačoj vatri dok se meso ne zapeče, a većina tekućine koju otpusti ne ispari.
  4. Narežite luk i pomiješajte ga sa sjeckanim listićima korijandra i sokom polovice limete.
  5. Zagrijte tortilje na suhoj tavi na umjerenoj vatri – par minuta s obje strane, pa ih poslužite s pečenim mesom i pripremljenim lukom. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.