gastro postao
Adriana je odabrala svoj omiljeni desert za naš mjesec jagoda
Samo je jedna stvar na koju morate paziti kod ovog jednostavnog deserta: oprezno žlicom zagrabite sva tri fantastična sloja! Kombinacija hrskavih graham keksića, bogatog karamela i osvježavajućeg Crème Fraîche-a učiniti će svaki zalogaj nezaboravnim!
Sastojci:
- ½ mjerice jagoda, izrezanih na četvrtine
- 4 stabljike rabarbare, narezane dijagonalno na tanke ploškice
- 230 g šećera
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 listića bosiljka
- 100 g graham keksi
- 4 žlice Crème Fraîche
- 2 žlice soka limete
- 4 listića svježe mente
- 5-6 pistacija
Priprema:
- Prvo pripremite karamel. Stavite šećer u posudu sa debljim dnom na srednje jaku vatru i pustite da se šećer rastopi. Kuhajte bez miješanja dok ne dobijete zlatno smeđi karamel (povremeno samo rotirajte posudu kako bi se šećer ravnomjerno karamelizirao).
- Maknite posudu s vatre i vrlo oprezno dodajte balzamični ocat i listiće bosiljka, lagano promiješajte. Zatim dodajte jagode i rabarbaru. Vratite na vatru i kuhajte još 5 minuta, lagano miješajući da se smjesa poveže.
- Maknite s vatre, izvadite listiće bosiljka i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
- Dok se karamel hladi pomiješajte Crème Fraîche sa sokom limete, izmrvite graham krekere prstima i grubo usitnite pistacije.
- Dok je karamel još topao složite desert. Na dno čaše stavite graham krekere. Na krekere dodajte karamel s jagodama i rabarbarom. Na vrh stavite Crème Fraîche s limetom.
- Ukrasite listićima svježe mente i izmrvljenim pistacijama.
Adrianu možete pratiti i na njezinim blogovima Luke Food Walker i Wear Eat Love te Facebook stranici.