Najave 20. siječnja 2017.

Dani Esplanade štrukli u Le Bistrou

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
Potražite savršenu okrepu u hladne zimske dane i ugodite svojem nepcu uz vruće, zapečene i primamljive Esplanade štrukle.

Iz seoskih kuhinja u elitne restorane

Specijalitet kuće je tradicionalno ručno vučeno tijesto pečeno u pećnici iz koje buja svježi sir preliven finim vrhnjem za apsolutni delikatesni doživljaj. Esplanade priprema najbolje štrukle u gradu gotovo cijelo stoljeće, a potražnja za ovim zagrebačkim specijalitetom ne pokazuje znake posustajanja.

Dostupni su i zamrznuti, tako da ih možete pripremati u toplini vlastitoga doma za vaše najmilije kada god poželite.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Povijest pripremanja štrukli u Esplanadi

Tradicionalni specijalitet Hrvatskog zagorja, štrukli, proizišao iz brežuljkastog podneblja pitoresknih oranica i pašnjaka, zauzeo je važno mjesto u ponudi hotela od prvih dana.

Štrukli su lansirani još davne 1951. godine kada su se našli na jelovniku hotela Esplanade koji je sve do današnjih dana zadržao tradiciju pravljenja i posluživanja ove neodoljive delicije. Stoga su Esplanade i štrukli u posebnoj emotivnoj vezi koja i danas traje.

Ideja je potaknuta željom kulinarskih majstora da iz autohtonih regija Hrvatske prikupe recepture prokušanog i posebnog ukusa. Gastronomski gurui već su tada prepoznali značaj nacionalnih jela i održavanje njihove tradicije jer je to najljepša pozivnica gostima koji žele uživati u gastronomskim čarolijama.

Od 13. siječnja do 5. veljače u Le Bistrou vas očekuje posebna poslastica – tri tjedna slasnih Esplanade Gourmet štrukli po posebnoj cijeni od 45 kn po porciji.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.