Najave 05. srpnja 2017.

Eno gastro srpanj u Zagrebu i okolici

foto: Tomislav Smoljanović i Josip Novosel
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znate gdje biste otišli na čašicu razgovora u vrelini ljetnog Zagreba? Imamo nekoliko rješenja!

Wine and Jazz Summer 2017
Wine and Jazz Summer ciklus je od ukupno četiri mini-vinska festivala kojima se Zagrebu predstavljaju različite vinske regije. U četvrtak, 06.07. u 18h kada na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu gostuju vinarije Lovrec, Kocijan, Solum, Horvat i Sibon pjenušci. Još dva vinska druženja – s plešivičkim proizvođačima pjenušca i vinarima Slavonije – na rasporedu su 13.07. i 20.07.

Opušteno i ugodno druženje s vinarima, uz pijuckanje vina u zagrebačko ljetno predvečerje, dodatno uljepšava živa jazz svirka. Iza svih kombinacija jazza i vina u projektu Wine and Jazz Summer stoji Borna Šercar, priznati hrvatski perkusionist i dobitnik nekoliko Porina. 

 | Author: El Toro foto: El Toro

Nordijski festival 2017.
7.-9. lipnja, Artpark, Zagreb
Nordijski festival gostuje tri dana u zagrebačkom Artparku gdje ćemo predstaviti Švedsku kroz glazbu, književnost, hranu i stil života. Očekuje se mnogo posjetitelja jer su za sve uzraste pripremljene zanimljive aktivnosti. Detalji na stranici.


Dan otvorenih butelja
Četvrtak, 06. srpnja 2017. u 19.30 sati na Trgu Katarine Zrinske u Zagrebu, na Gornjem gradu, u prostoru „Ljetnog kina Gradec“ u sklopu „Dana otvorenih butelja“ moći ćete uživati u vinima „Vinarije Brzica“ iz Erduta, u vinima „Vina Papak“ iz Iloka, te u plavcima „Vina Rota“ i „PZ Postupa“ s Pelješca. Spoj Dunava i Jadrana, naših dviju velikih voda u jednom od najljepših prostora našeg grada, uz ugodnu glazbu i vinare, vjerujemo da su pravi razlog za dolazak i druženje.
Sva predstavljena vina bit će cjenovno pristupačna, butelje otvorene i optimalno rashlađene cijeli tjedan!

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Recept za uživanje nakon posla: Aperitivo u El Toru
El Toro restoran i bar, koji se nedavno otvorio na Šubićevoj ulici u samo nekoliko mjeseci od otvaranja postao je hit mjesto u gradu. Sa svojim gastrotainemet konceptom, prilagođenom latino-američkom kuhinjom i velikom terasom uklapa se u svaku priču – od popodnevne kave, ručka, večere, izlaska i preko tjedna i vikendom do pića nakon posla. Upravo od ovog četvrtka, El Toro kreće s novim super zanimljivim programom nakon posla – Aperitivom.

Zamišljen kao drinks&bites druženje nakon posla, El Toro Aperitivo će se održavati na velikoj prekrasnoj terasi ovog restorana i bara. Za latino bites, zalogajčiće bazirane na latino-američkoj kuhinji zadužen je chef El Tora, Mario Mihelj koji je za prvi Aperitivo pripremio gazpacho shuterse, baby beef ražnjiće, nachos&dips, tuna tartar, guacamole i empanade, dok će se osim u Gin-tonicu, Aperol Spritzu, šampanjcu, koktelima poput Mojita, vinu, pjenušcima moći uživati i u sangriji.

Kako najavljuju iz El Tora, nastavak ovog programa nas čeka kad se vratimo s mora, a oni već ovaj vikend nakon večere, od 23h kada se pretvaraju u club nastavljaju u revijalnom party tonu uz DJ-a Ivana Škrinjicu i druženja dugo u noć.

 | Author: Peper foto: Peper

Koktelske ljetne priče u srcu Zagreba
Spoj originalnih receptura koktela iz prošlosti i vizija talentiranog Ivana Mandarića povest će vas na nezaboravan izlet u stara vremena u Joe's baru hotela Arcotel Allegra. Eliseo Alberto; 7 star fizz; The Girondin; ‘Cause I got high; Me & my friend – nazivi su to maštovitih i ukusnih koktela inspiriranih ljetom s potpisom Ivana Mandarića, najvećeg iznenađenja ovogodišnje barmenske scene. Ivan je autor nove koktel karte Joe's bara u zagrebačkom Arcotelu Allegra koja je podijeljena u četiri dijela. P

rvi dio su Signature kokteli, a tu su još i Moderni klasici, Golden age ili kokteli iz doba zlatne groznice i Prohibicijski kokteli koji su se pili od 1920. do 1933. Svaki dio nudi pet koktela osim Signaturea koji u ponudi ima njih šest. Arcotel Allegra postaje nezaobilazni hot spot za sve ljubitelje koktele, a ne treba zaboraviti ni već legendarne Aperitivo srijede u Joe's baru gdje uz omiljeni koktel možete uživati u slasnim slanim i slatkim zalogajima, i to na račun kuće!

 | Author: Tomislav Smoljanović i Josip Novosel foto: Tomislav Smoljanović i Josip Novosel

ILOVA, vina Ilovčak - vođeno kušanje vina & zalogaja
Subota, 8.7.2017. u 19h
Ne propustite degustaciju vina Ilovčak u Ilovi uz profesoricu Mariju Vukelić, autoricu projekta Abeceda finih zalogaja koja vodi degustaciju i edukaciju.


VINA ILOVČAK
Rosé 2016 & mozzarella u sexy salati sa smokvama
Škrlet 2016 & škripavac s kruškama
Graševina sur lie 2015 & kozji sir s marelicama
Cabernet sauvignon 2015 & camembert s borovnicama
Cabernet sauvignon 2015 (dvaput je dvaput) & desert iznenađenja

Cijena: 100 kn
Dolazak na događaj u vlastitom aranžmanu
Rezervacije & info: marijavukeliczg@gmail.com

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.