Najave 08. veljače 2017.

Isprobali smo novi zimski meni Bistroa Apetit

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan od najboljih zagrebačkih, ali i hrvatskih restorana, Bistro Apetit, od ovog tjedna ima novi, zimski meni kojeg odlikuje sezonalnost namirnica i inovativnost u njihovoj pripremi i obradi

Među prvima smo imali priliku isprobati dio jela iz zimskog menija chefa Tea Ivaniševića čiji su nas okusi u potpunosti osvojili, ispunili finom toplinom i natjerali da očistimo tanjure do zadnjeg zalogaja.

Za nepce nam je posebno zapeo eschabeche od trilje u kojem se spajaju riba, grejp, naranča i limun, a za dodatno iznenađenje, chef je ubacio i sitno sjeckani vlasac i fermentirani češnjak. Spoj osvježavajućih agruma i trilje divan je odabir za hladno predjelo, ali i idealna uvertira u ostatak menija.

 | Author: Promo foto: Promo


Ravioli od svinjske obrazine, pečena kruška, sotirani poriluk i kadulja naš su definitivni favorit. Sjajno začinjeno punjenje obavijeno svilenkastom tjesteninom s laganim slatkastim notama kruške izvrstan su način za popraviti dan, tjedan, pa čak i mjesec. Chef Ivanišević prezentiranim jelima dokazao je da zbilja razumije ono što radi, a njegov cilj da kreira jela o kojima će se još dugo pričati u potpunosti je ispunjen. 

"Na našem zimskom meniju nalaze se sve najprije mediteranske namirnice, i to ne samo iz Hrvatske. Sve smo prilagodili sezoni i dobili oko 25 novih jela. Nastojat ćemo svaki novi meni prilagoditi trenutnom godišnjem dobu, to je projekt s kojim počinjemo od samog početka", rekao je chef Ivanišević.

 | Author: Promo foto: Promo

Nismo se mogli oteti želji da ga upitamo za njegov trenutni favorit na meniju.

"Ovaj meni koncipiran je na hrani koju ja volim i u pitanju su jednostavne namirnice. Najdraže jelo s menija mi je svakako trilja, krem juha od češnjaka i hobotnice i naravno, gusja jetra koju volim na sve moguće načine. Od glavnih jela jetrica mi je definitivno favorit", nastavio je.

Osim navedenih jela, executive Chef Teo Ivanišević iz raskošne ponude izdvaja sarmu, tradicionalnu, ali opet drugačiju u pripremi i prezentaciji, posluženu na sušenom rebru s dimljenim vrhnjem i domaćim kukuruznim kruhom. Osim sarme, od tradicionalnih okusa poigrao se još i s štrudlom od bundeve, tačkrlama s dunjom…

 | Author: Promo foto: Promo

Osim novog menija, sve goste očekuje i nova, obogaćena vinska karta sommeliera Ivice Verića, koja broji preko 200 etiketa.

Iz Tea smo izvukli i komentar vezan za naše prve Michelinove zvjezdice koje je dobio, ni više ni manje, već Monte Mulini gdje je Teo i sam bio executive chef prije dolaska u Bistro Apetit.

"Drago mi je za moje kolege iz Rovinja. Svakako su zaslužili i smatram da su definitivno top u Hrvatskoj. To su odlični, jednostavni ljudi i vole to što rade, a to i jest najbitnije. Za ostale ne bih komentirao."

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.