Najave 18. travnja 2017.

Nevjerojatni vinski festivali širom Hrvatske!

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon poduže zimske stanke, vrijeme je da se opet okrenemo onome što nas najbolje grije i najviše veseli - vinu1 Pogledajte gdje sve možete otići na vrhunsku čašicu u sljedećih nekoliko dana...

Kadarka

Za početak, dođite na predstavljanje vojvođanske Vinarije Tonković i prvo kušanje sorte kadarke u Dalmaciji. Večer vina kadarki održat će se u četvrtak, 20. travnja u restoranu Kornat u Zadru (Liburnska obala 6).

Menu:
1. Fagotin punjen salatom od škampa, rikole, kruške i sirom grana padana, uz dalmatinsku šalšu & Kadarka Tonković rosé 2016
2. Pasta carbonara sa sabljarkom – Kadarka Tonković Fantazija 2012
3. Sabljarka na dalmatinski s pikantnom aromatiziranom palentom – Kadarka Tonković Rapsodija 2013
4. Odležana juneća tagliata prelivena umakom od vrganja i pinjola - Kadarka Tonković Fantazija 2011 Magnum
5. Pjenasta tortica od šumskog voća – Kadarka Tonković Icon 2011

Degustaciju će voditi Marija Vukelić, prof & sommelier WSET Level 2, brand ambasador vina Tonković u Hrvatskoj.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Dani jeseni

Zašto istok Hrvatske slovi za gurmanski hram otkrit ćete posjetite li ovaj kraj od 24. do 28. travnja kada se u restoranima nude neodoljivi meniji po promotivnim cijenama.

„Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje manifestacije „Dani jeseni“, odlučili smo se za proljetni gurmanski doživljaj Slavonije i Srijema. Tako Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u sklopu projekta promocije autohtone gastronomije organizira još jedan svojevrsni tjedan otvorenih vrata u kojem sudjeluje sedam restorana: Admiral i Hotel Villa Lenije iz Vinkovaca, Gondola iz Sotina, Acin salaš iz Tordinaca, Aquarius iz Bošnjaka te Iločki podrumi i hotel Dunav iz Iloka“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Doći na istok Hrvatske, a ne kušati suhomesnate delicije - kulen, kulenovu seku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Uživat ćete u siru u vrhnju, smuđu i šaranu, sarmi, najfinijoj piletini, junetini ili svinjetini… Privući će vas i jela iz kotlića začinjena domaćom mljevenom paprikom, poput fiš paprikaša ili čobanca… Nećete odoljeti niti šokačkim ili srijemskim palačinkama, tačcima, masnici s orasima, orahnjači, makovnjači, piti od jabuka… I mogli bismo nabrajati unedogled, no važno je znati da niti jedan ručak ili večera ne može započeti bez čokanjčića mirisne šljivovice, niti može završiti bez nadaleko poznatih vina srijemskog vinogorja.

 | Author: Promo foto: Promo

Wine and Walk

brojni ljubitelji prirode, aktivnog načina života i istarskoga vina u prvih su nekoliko dana osigurali svoje kotizacije za treći Istria Wine and Walk koji će se održati u subotu, 20. svibnja 2017. sa startom u Bujama. Interes za sudjelovanjem je iznimno velik što potvrđuje činjenica da su gotovo sve kotizacije već rasprodane. 

Manifestacija, koja spaja ljepote prirode, rekreaciju, druženje i uživanje u iznimnoj gourmet ponudi sjeverozapadne Istre, svake je godine sve bogatija. Tako će sudionici ovogodišnjeg izdanja uživati u 11 km inspirativne šetnje, devet vrhunskih istarskih vinara te sedam lokalnih proizvođača i ugostitelja kao i okrjepnih stajališta.

 | Author: Promo foto: Promo

8. DALMACIJA WINE EXPO

U subotu, 22. travnja 2017. u Splitu se u Hotelu Radisson Blu održava velika vinska svečanost. Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na radionice koje će se održati u sklopu ovogodišnjeg Dalmacija Wine Expa.

PROGRAM RADIONICA:
15:00 – 16:00 Ekskluzivno pokroviteljstvo Zagrebačke banke: Noviteti koji promiču autohtonost i opstanak autentičnog u dalmatinskom vinarstvu
Predavač: Saša Špiranec, vinski publicist
Cijena: besplatno


16:30 – 17:30 Sva lica pošipa
Predavač: Janica Tomić, PhD; DipWSET
Cijena: 100 kn


18:00 – 19:00 Usporedno kušanje najboljih plavaca Dalmacije
Predavač: Saša Špiranec, vinski publicist
Cijena: 150 kn


Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavama.

 | Author: Promo foto: Promo

Četvrti  Wine & Music Zagreb

Popularna Wine & Music kušanja vina nastavljaju niz proljetnim izdanjem - u organizaciji tvrtke Eno expert, ove će subote, 22.4.2017. godine, na terasi caffe bara Petit u Petrićevom prolazu (uz Ilički neboder), međimurski vinari predstaviti svoja vina i najaviti festival Pušipela - Urbanovo.

Publici središnje Hrvatske i Zagreba, najvećeg hrvatskog grada i iznimno dinamičnog vinskog tržišta s mnoštvom vinoljubaca te njihovim gostima, svoja će vina i vinarije predstaviti: Kerman, Štampar, Dvanajščak – Kozol, Preiner, Cmrečnjak, Kocijan, Horvat, Kojter i Agromeđimurje.

Ovaj put vina izlagača gosti mogu kušati uz delicije OPG-a Perhoč, koji ima farmu jelena i muflona, a na kušanje će ponuditi: salamu od divljači, pikantnu te classic, dimljeni pršut od jelena i pikantne kobasice.


Dubrovnik Festiwine

Njega smo već najavili :)

Vino Možda vas zanima... Dubrovački vinski festival samo što nije počeo! Najave

Živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.