Najave 17. siječnja 2017.

Saznajte kuda na Vinkovo, Vincekovo i Vincelovo!

Vincekovo
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni blagdan svetog Vinka slavi se ovoga petka širom Lijepe naše, a mi smo vam pripremili par lokacija na kojima će se fino pojesti i popiti!

Stupnički dvori

Po cijeni od svega 100 kuna oshjetite sve čari Slavonije i uživajte u tamburicama i nagrađivanim vinima te domaćoj trpezi. Sve informacije na: info@stupnicki-dvori.hr

Feričanci

Vinarija Feravino organizira svečanost i tradicionalno veselje sa slaninom i kobasicama na ražnju, a zatim i čobanac, i puno, puno vina uz pjesmu: 

Feričanci, alaj ste na glasu
Vinogradi bogati vas krasu!

započela-berba-u-feravinu.jpg | Author:

Vinceška u Belju

Baranjska kobasica i slanina na ražnju te vinogradarski grah i sjajno mlado vino dočekati će goste koji se okupe ovoga petka na Banovom brdu. Baranja vas zove!

Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini - Vrtače

Vinari će posjetiti svoje vinograde, zaliti koji trsek dobrom vinskom kapljicom, darivati ga domaćom kobasicom te odrezati prve rozgve sa reznika i ponijeti ih kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, pokazale kako je trsje prezimilo ovu zimu. 

Vinkovo u Iloku

Blagdan sv Vinka – „Vinkovo“ svake godine se u siječnju tradicionalno obilježava u Iloku, poznatom srijemskom vinogradarskom kraju i gradu vina. Kad utihnu i nestanu svi tragovi božićno-novogodišnjeg slavlja, u srcu zimske svakodnevice, počinje Nova Vinogradarska Godina...i nova fešta

Proslava se održava u vinogradima i podrumima iločkih vinogradara, uz dobru vinsku kapljicu i domaću trpezu. „Vinkovo“ svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, te se i ove godine  organizira zajedničku, produženu vikend proslavu sa više događanja, termin je 20.-22.01.2017.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.