Najave 03. svibnja 2017.

Tri dana zabave u Baški na otoku Krku

gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji prave autohtone janjetine doći će na svoje u vikendu od 12. do 14. svibnja, kada se u Baški na otoku Krku održava popularni festival Crna ovca.

Festival slavi individualizam, kreativnost, otočku baštinu, popularnu kulturu, sport i bašćansku janjetinu koja je nadaleko poznata po svojoj kvaliteti, jer se ovce u Baški hrane isključivo aromatičnim mediteranskim biljem izniklim iz kamena začinjenim posolicom Jadranskog mora.

 | Author:

Uz podršku domaćina Općinu Baška i Turističku zajednicu Općine Baška i glavnog sponzora partnera Valamar Rivijere ovogodišnja se Crna ovca u održava organizaciji tvrtke Studio Conex.

Možda vas zanima... Najmekša janjetina koju ćete probati Recepti

Iz ovogodišnjeg programa u vikendu od 12. do 14. svibnja valja istaknuti otvaranje izložbe fotografija Briana Rašića posvećene Davidu Bowieju u petak, nakon čega odmah slijedi koncert zagrebačke skupine Jinx koja ovih dana promovira svoj dugo očekivani album.

Možda vas zanima... Kamen, sunce i bračka janjetina Špajza

Uz to, posjetitelji će imati priliku pridružiti se i trekking kampu, zatim planinarskim i biciklističkim turama u okolici pod nazivom Ovčarski pohod i Beeeciklom do Mjeseca, poletjeti u balonu iznad Baške u vrijeme održavanja jedriličarske regate, okušati se spravljanju autohtone tjestenine valcića, poslušati promenadne nastupe kulturno umjetničkih društava, vježbati jogu ili uživati u uličnoj umjetnosti.

 | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.