Najave 21. svibnja 2017.

Uskoro: ZG Wine & Food i Zagreb Bubbles

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
U zagrebačkom restoranu Apetit City održana je uvodna vinska večera povodom skorog početka festivala ZG Wine & Food i Zagreb Bubbles za partnere i prredstavnike medija.

Večera je prigodno počela čašom šampanjca Piper Heidsieck u organizaciji tvrtke G3 Spirits koja je jedan od glavnih partnera festivala. Nakon toga kreacije restorana Apetit City pratile su nove berbe Meneghetti vina koje su ovom prilikom premijerno predstavljene – pjenušac Meneghetti Classic 2014, Meneghetti Malvazija 2016, Kuća Glavić Malvasija dubrovačka 2016 kao i flagship etiketa vinarije Meneghetti Red 2011 koja je nakon dugog odležavanja napokon puštena na tržište. Radi se o vinu iz iznimne berbe 2011. koja se u istarskoj regiji smatra ponajboljom u ovom desetljeću 

Možda vas zanima... Sjajno! Poslužite vino u čašicama od - sira! Špajza

Organizatori festivala Dražen Lazić i Dean Radinović upoznali su goste s još nekim točkama programa tako da je za 31.5. u 17 sati u prostorima Galerije Klovićevi dvori najavljen masterclass Vidim zvijezde : Pjenušci s Plešivice. Uz moderaciju Ive Kozarčanina i aktualnog sommelierskog prvaka Hrvatske Filipa Savića svoje pjenušce tom prilikom predstavit će čak 6 uglednih plešivičkih vinarija : Tomac, Korak, Kurtalj, Šember, Jagunić i Kolarić s ukupno 11 etiketa.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

1. Lipnja održat će se masterclass s uglednim stranim vinarijama Antinori i Tribaut Schloesser, a isti dan u 20 sati u restoranu Apetit City na rasporedu je i ekskluzivna vinska večera s vinarijom Antinori.

Možda vas zanima... Tjestenina s kremastom jetricom, vinom i limunom Recepti

Podsjetili su i da se u petak 2. lipnja od 17-21 sati održava uvodno događanje Fine Wine Tasting na kojem će gosti moći kušati selekciju vina u izboru organizatora od oko 150 vrhunskih domaćih i stranih etiketa, uključujući i neke arhivske berbe i raritete. Za tu večer neće se prodavati klasične ulaznice već će se preko naših partnera iz tvrtke Entrio uvesti inovativni elektronski bezgotovinski sustav naplate Glownet kroz koji će gosti po kuponskom principu plaćati vina koja kušaju u mjeri od 0,05L. Cjeloviti popis vina koja će biti dostupna na kušanju taj dan bit će objavljen 29. svibnja a na društvenim mrežama organizatora će kroz sljedeći tjedan biti objavljene i brojne najave.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Glavno događanje je međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles koji će se održati 3. lipnja 2017. u Galeriji Klovićevi dvori. Na njemu će se posjetiteljima predstaviti oko 100 brandova pjenušavih vina koja su dostupna ili tek traže mjesto na hrvatskom tržištu. Ulaznice za festival su već dostupne putem sustava Entrio po pretprodajnim cijenama. Neke od izlagača možete pronaći na ovom linku.

Možda vas zanima... Ugrijte se vrućom čokoladom s crnim vinom Recepti

Paralelno s festivalom Zagreb Bubbles na platou Gradec će se od 26. svibnja do 11. lipnja održavati i restoranski festival ZG Wine & Food na kojem će se gostima kroz ugostiteljsku ponudu predstaviti imena kao što su Time, Tač, Apetit City, Sherry’s, Mate Janković, Meneghetti, Roxanich, Trapan, Bibich, Petrač, PPD, Vivat Fina Vina, Acrobat D&M, Drinkoteka, G3 Spirits itd. Svake večeri bit će organiziran i bogati glazbeni program tako da 26. svibnja festival započinje poznatim klupskim programom Sutra je subota dok je 27. svibnja na rasporedu kubanski party uz nastup grupe Cubismo.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Glavni partner festivala je tvrtka Nissan Hrvatska, pokrovitelji su G3 Spirits, PBZ, HEP i Croatia Airlines, službena voda festivala je prirodna izvorska voda Cetina, Službeno pivo je Estrella Damm dok su glavni medijski partneri RTL televizija i Soundset – nacionalna radijska grupa. Festival podupire i Turistička zajednica grada Zagreba kao i Hrvatska gospodarska komora.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.