Ivana Čuljak oduševila nas je souffleom u kombinaciji bakalara i kozjeg sira. Svoj odabir opravdava činjenicom da primarno obožava slatko pa je tako souffle bio logičan odabir. Želja joj je bila upakirati tradicionalni bakalar u malu keramičku posudicu i za badnjak ponuditi moderniju verziju popularne blagdanske ribe.
Souffle od bakalara i kozjeg sira
Sastojci (za 6 porcija):
- 80 g maslaca
- 80 g brašna
- 500 ml mlijeka
- 4 jaja
- 100 g bakalara
- 100 g kozjeg sira
- sol
- timijan
Priprema:
Od brašna, maslaca i mlijeka napraviti gusti umak za bešamel. Dodati malo soli i po želji muškatnog oraščića. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte 4 žumanjka, bakalar, sir i timijan koje ste prethodno izmiksali štapnim mikserom. Pomiješati sve da se poveže. Istući snijeg od bjelanjaka sa malo soli i nježno umiješati u smjesu. Staviti u namašćene keramičke kalupe i peci na 170 Celzijevih stupnjeva, 15 minuta.