30. ožujka 2015.

Torta od bijele čokolade, sira, malina i lješnjaka

Torta od bijele čokolade i malina
foto: Nestlé
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija čokolade, voća i sira daje za rezultat jako ukusnu tortu

Sastojci:

Tijesto:

100 g maslaca, na sobnoj temperaturi

175 g očišćenih lješnjaka

60 g brašna

150 g šećera

1/4 žlicica soli

2 jaja i 1 žumanjak

1 srednja mrkva, oguljena i naribana na fini ribež

100 ml džema ili želea od malina ili 200 g svježih malina

Krema:

125 g Nestlé Dessert bijele čokolade za kuhanje, nasjeckane na manje komadiće

150 g krem sira

100 ml milerama

Priprema:

  1. Lješnjake poslagati na lim i tostirati u pećnici oko 10 min na 170°C; dok su još vrući staviti ih u sredinu kuhinjske krpe, skupiti krajeve i dobro istrljati jedne o druge da se skine što više smeđe kore.
  2. Nakon što se lješnjaci ohlade, samljeti ih zajedno sa šećerom u kuhinjskom robotu ili mlinčiću.
  3. Namastiti maslacem kalup za tortu promjera 26 cm i obložiti ga masnim papirom (i dno i stijenke).
  4. Za tijesto, istući maslac u mikseru dok ne postane kremast; dodati lješnjake sa šećerom, a zatim umutiti jedno po jedno jaje i žumanjak; umiješati i naribanu mrkvu; prosijati brašno u smjesu i umiješati - dok smjesa ne postane homogena.
  5. Uliti smjesu u kalup i peći 25 - 30 min ili dok drveni štapić uboden u sredinu kolača ne izađe suh.
  6. Protisnuti džem (ako ga koristite) kroz fino sito te ga na kraju premazati po tijestu.
  7. Za kremu, rastopiti bijelu čokoladu na pari i promiješati dok smjesa nije glatka; ostaviti da se malo ohladi.
  8. U mikseru dobro izmiješati krem sir s mileramom te dodati rastopljenu čokoladu.
  9. Premazati smjesu preko tijesta s džemom, te ostaviti da se stisne u hladnjaku; ako se koriste svježe maline, utisnuti ih lagano u kremu dok se još nije stisnula.

Recept pripremila: Ana Ugarković

Nestle | Author: Nestlé foto: Nestlé
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.