Sastojci:
125 g Nestlé Dessert Corsé čokolade
125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 jaja, odvojeni žumanjci i bjelanjci
50 g šećera
1 mjerica svježih jagoda
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite kalup za tortu s maslinovim uljem i obložite stijenke masnim papirom.
2. Rastopite nasjeckanu čokoladu zajedno s maslinovim uljem na pari. Ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu, tucite žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i ne posvijetle. Umiješajte u njih rastopljenu čokoladu.
3. U čistoj zdjeli istucite bjelanjke u snijeg i umiješajte ih u čokoladnu smjesu. Ulijte tijesto u kalup i pecite 20 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu.
Poslužite ga sa svježim voćem i sladoledom.
Recept pripremila: Ana Ugarković