gastro postao
Ubrajate li se u ljubitelje rajčice, ovaj rižoto svakako trebate isprobati.
Okusi osvježavajuće rajčice uz rižu najčešće se kombiniraju kao salata. Donosimo vam ideju koja će tome stati na kraj - recept za rižoto od rajčice. Da, takvo što postoji i nevjerojatno je dobro. Kombinirajte razne boje rajčice. Malo žute, zelene i crvene dodatno će začiniti čitavu stvar. Također, kada ribate ili blendate rajčicu, ostavite i nešto komadića kako bi je doživjeli u punom sjaju. Na kraju pospite pristojnom količinom svježeg bosiljka i navalite na kremasti rižoto koji ćete zavoljeti istog trenutka.
Sastojci:
- 5 manjih rajčica
- 2 manja ili jedan veći luk
- 1 šalica riže
- 1 šalica vina
- 2 žlice maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice parmezana
- 1 žlica mascarpone sira
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Naribajte ili blendajte rajčice kako bi ih pretvorili u pire.
- Na maslinovo ulje stavite sjeckani luk, a kad malo omekša dodajte pire o rajčica.
- Kuhajte dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
- Dodajte rižu, pomiješajte, pa prelijte vinom, dodajte maslac, češnjak, sol i papar.
- Kuhajte dok riža ne omekša.
- Po potrebi dodajte još tekućine, najbolje temeljac.
- Na kraju dodajte parmezan i pomiješajte.
- Rižoto bi trebao biti kremast, a svi sastojci sjedinjeni.
- Dodajte mascarpone, pomiješajte i poslužite.
Dobar tek!