08. svibnja 2016.

Savijače s nesvakidašnjim punjenjem!

Lisnata savijača s mesom
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite ostatke od ručka ili večere i napravite ukusne savijače.

Ostatak piletine iskoristite kao glavi sastojak nadjeva za savijače. Ako još imate i viška špinata, pržene slanine i naribanog sira pa ih pomiješajte s piletinom, dobit ćete lagani ručak ili večeru. Slično iskoristite i višak puretine ili bilo kojega drugog mesa. 

strudla od jabuke.jpg | Author:

Savijače se mogu pripremiti i od viška gljiva, povrća ili krumpira. Primjerice, nasjeckane ostatke pečenog povrća i gljive, slažite listove tijesta i nadjev, koji dodatno pospite s više vrsta sira, dodajte još začina prema želji i ispecite savijaču. Od viška patlidžana, paprika i tikvic, uz dodatak češnjaka, maslinova ulje, fete, balzamičnog octa i timijana, ispecite mediteransku savijaču.

Volite li više slatke savijače, za nadjev iskoristite višak jabuka kojima dodajete grožđice, cimet i bademe. Možete i popržiti narezanu jabuku sa šećerom, malo maslaca i štapićem cimeta dok se ne karamelizira. Dodajte narezanu bananu i ostavite da se ohladi. Nadjenite listove za savijače i ispecite. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.