29. lipnja 2016.

Raskošna torta s trešnjama - osvježenje za ove vruće dane

Torta s trešnjama
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Trešnjama je cijena na tržnicama sve niža pa je sada pravo vrijeme za kolače u kojima su one glavni sastojak.

Sastojci:

  • 250g brašna
  • 1 i pol žličica praška za pecivo
  • 150g čokolade za kuhanje
  • 125g maslaca
  • 2 jaja
  • 125ml kiselog vrhnja
  • 125ml vode
  • prstohvat soli

 

Nadjev:

  • 300g marmelade od trešanja
  • 300g trešanja
  • 3 žlice likera od trešanja
  • 2dl slatkog vrhnja
  • crveni preljev za torte

 

Priprema:

  1. Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Brašno, prašak za pecivo i sol lagano izmiješajte. Čokoladu i vodu otopite na parinoj kupki. Ostavite neka se ohladi. Pjenasto umutite maslac i smeđi šećer. Miješajući dodajte jedno po jedno jaje, otopljenu čokoladu, kiselo vrhnje i brašno.
  2. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 50 minuta na 180°C, dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne ostane suha. Pečeni i ohlađeni biskvit vodoravno prerežite dva puta, da dobijete tri sloja. Izmiksajte slatko vrhnje i očistite trešnje.
  3. Jedan sloj torte postavite na pladanj. Premažite ga otopljenom marmeladom od trešanja u koju ste dodali liker, pa slojem slatkog vrhnja. Posložite trešnje, poklopite drugim slojem i ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Cijelu tortu na kraju prema uputama na omotu, zalijte crvenim preljevom za torte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.