Recenzije 17. srpnja 2017.

Otvoren One Suite Hotel u Srebrenom

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
Smješten je na pola puta između zračne luke Dubrovnik i Staroga grada, ima 18 smještajnih jedinica, 16 apartmana i dvije premium sobe s ukupnim kapacitetom od 64 osobe. U sklopu hotela nalaze se i restoran i bar Lokal, bazen na krovu i punionica za električna vozila, a nas je zanimalo što se u njemu lijepoga može - pojesti i popiti!

One Suite Hotel je projekt tvrtke Brenum, vlasnika Lukše Jakobušića, u koji je uloženo 34,5 milijuna kuna od čega 9,38 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Projektirao ga je arhitektonski studio 3LHD, vizualni identitet je osmislio studio Flomaster, a koncept restorana/bara Lokal kreirala je Andrea Klemenčić.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

One Suite Hotel se od ostalih u Hrvatskoj razlikuje po korištenju digitalne tehnologije u pružanju usluge gostima pa će gosti putem aplikacije na svojim pametnim uređajima moći otvarati vrata sobe, naručivati u sobu, komunicirati s osobljem hotela, otvarati garažu, pristupati bazenu ili teretani, planirati i bookirati izlete, te se snalaziti u obilasku lokalnih atrakcija uz GPS.

Green One” filozofija je One Suite Hotela koja uključuje korištenje solarnih ploča, prirodnih, organskih materijala, zdravih ekoloških namirnica te uslugu punionice za električna vozila.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Osim doručka za goste hotela, Lokal nudi i svim ostalim gostima a la carte ponudu obroka, izbor pića od pjenušaca i vina do koktela, craft piva, specialty kava i to dvije vrste sezonskih, obje single origin Cogito Coffee pržionice iz Zagreba. Za detalje smo priupitali Andreu Klemenčić:

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Gdje nabavljate namirnice?
Namirnice nastojimo nabaviti lokalno, naravno što je više moguće. Tako sireve, džemove, jaja nabavljamo iz Postranja. Voće iz Konavala i okoline Neretve. Meso isto tako iz okolice Dubrovnika. Dok nam soparnik direktno dolazi s Blata na Cetini.

Koji su vam favoriti a la carte jelovnika?
Bruschette s grilanim grožđem i svježim sirom, carpaccio od odležanog ramsteka s mikrozelenjem i umakom od tartufa, bruschette s inćunima, komoračem i ciklom, domaće prikle s lardom, poljički soparnik, buratina s cherry rajčicama i pistacijom.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Što se ističe u ponudi vina i pjenušaca?
U ponudi imamo 70 -tak vina. Od toga naglasak je na dalmatinskim vinima, međutim nudimo i kvalitetna vina iz drugih dijelova Hrvatske, te nešto stranih vina kako bi strani gost lakše mogao ocijeniti kvalitetu odabira hrvatskih vina, te se prepustiti sugestiji. Posebnost vinske priče je što nastojimo 70% vina nuditi i na čaše, kako bi gosti, a pogotovo stranci, mogli kušati vina iz raznih regija Hrvatske.

Želimo da probaju razliku između dubrovačke malvasije i istarske malvazije, da probaju plavce s različitih pozicija, zatim hrvatski pjenušac sa Plešivice te druge autohtone hrvatske sorte. Poanta je da uistinu možete dobiti čašu kvalitetnog i vrhunskog vina za pristojne novce. Ne želimo rastakati smo najjeftinija vina, kako to inače često biva u praksi.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Kakvi će se craftovi točiti?
U ponudi imamo isključivo hrvatske craft pive.
Piva Prve Viške Pivovare, LAB, Republika, San Servolo, Garden, Zmajsko, Houblon...

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Spremate li neke specijalne deserte?
Najposebniji, a ujedno i najjednostavniji kolač u ponudi - ispostavilo se da je dubrovački prijesnac. To je pomalo zaboravljen recept u ugostiteljskoj ponudi, dok je neizostavan desert svake dubrovačke obiteljske feste. Nudimo i kolač od mrkve i rogača, bezglutenske kolačiće od smokava, itd...

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Za sve detalje o ovom ultimativnom hitu Dubrovačke rivijere pogledajte njihovu službenu stranicu One Suite Hotel.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.