Recenzije 18. siječnja 2017.

St. Michael: Zagreb bogatiji za sjajno mjesto za izlazak

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
St. Michael je novi bistro u centru Zagreba s modernom interpretacijom tradicionalnih jela i vrlo povoljnim cijenama

Na samo par minuta laganog hoda od Trga bana Josipa Jelačića, u Tkalčićevoj 88, smjestio se hotel Academia. Osim lijepo uređenih soba, hotel nudi i brojne druge sadržaje – restoran, bistro, konferencijsku dvoranu...

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Bistro St. Michael nalazi se u prizemlju hotela, u blizini glavnog ulaza. Zahvaljujući idejama kreativnog kuhara, Kristijana Marenića, na jelovniku nalazimo potpuno drugačiji doživljaj hrane. Sva jela se pripremaju isključivo od svježih domaćih proizvoda, što je inspiracija glavnom kuharu. Jela prate većinom hrvatska vina, za sada butelje, a uskoro većina i na – čaše.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Kristijan Marenić, kao profesionalni kuhar iza sebe ima jedanaest godina radnoga iskustva radeći u odličnim restoranima i hotelima u Hrvatskoj te u vrhunskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama u Londonu i Oslu.  

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Kod pripreme hrane uvijek traži savršenstvo, te prati svjetske kulinarske trendove - navika mu je to iz doba kad je gradio imidž. Također dobro poznaje i klasičnu hrvatsku kuhinju, koju obožava pripremati koristeći moderne tehnike.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Njegov je osobni kulinarski stil je najsličniji nordijskoj kuhinji, točnije rečeno "mikrolokacija”; kuhanje s namirnicama koje se nalaze u neposrednoj blizini lokala. Kod kuće uzgaja mali vrt s raznim lokalnim sortama kako bi što bolje upoznao samu namirnicu, njezino mjesto rasta, teksturu...

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


Kušali smo jela zanimljivih namirnica, boja, okusa, imena i - pozamašnih porcija:

  • Juha od pečene mrkve i komorača, kiselo vrhnje i tostirane sjemenke (35 kn)
  • Zagorska juha Academia, tostirani medaljon kobasice, panceta, vrganji (35 kn)
  • Domaće krpice sa zeljem, karamelizirani kupus, prah od crnog kruha (55kn)

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

  • Sendvič od pečenog odojka, somun, luk, salata (55kn)
  • Hobotnica kuhana 24h u vakuumu, teksture od cikle, jogurt, pastrnjak (75kn)
  • Prekomurska gibanica na naš način, sladoled od bučinih koštica (32 kn)
  • Pačja rolada, pečeni mlinci sa sezamom (85 kn)

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Potražite više detalja na stranicama Academije, i svratite što prije u St. Michael!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.