Recenzije 03. veljače 2017.

U potrazi za savršenom (i ljutom) marendom

foto: Kristijan Tabet
gastro postao gastro.24sata.hr
Nije lako naći savršeno mjesto za pouzdan ručak. Kružeći metropolom tako smo došli i do hostela sa svojim slatkim malim bistroićem – Funk Lounge Bar & Restoran...

Ovisno u kojem ste dijelu grada pronašli radno mjesto, nakon nekog ćete vremena shvatiti da za vaše zdravlje pecivo, burek ili sendvič od kuće - i nisu krajnja solucija. Druge su opcije pronaći fini restoran i ne uštedjeti ništa, ili pak nekako pronaći mjesta gdje ćete se fino zasititi za ne prevelik novac, a još biti u stanju i raditi nakon toga.

 | Author: Kristijan Tabet foto: Kristijan Tabet

Tražeći zanimljiva mjestašca našeg glavnoga grada, tako smo došli i do Rendićeve ulice 28 b, i ušli u simpatičan hostel/bistro Funk lounge. Nema ovdje nekog luksuza, pretjerane elegancije, Swarovsky posuda za led – ovdje imate pet gableca od 11 do 16 sati, ugodnu atmosferu i osmijeh konobarice. Sve ostalo ćete dobiti odmah na stol i to za 19-40 kuna, toplo i ukusno.

 | Author: Kristijan Tabet foto: Kristijan Tabet

Za to se brine lutajući kuhar fotoreporter Kristijan Tabet, čovjek koji još nije odlučio čime će se baviti kad odraste, ali rijetko pušta ono čega se dohvati. Nakon ulaska u Masterchef Tabet je malo zapostavio svoju novinarsku karijeru i prebacio se na kulinarstvo. Tako je radio u Placu, kraće vrijeme u pivskoj meki Craft Roomu, i sad je ovdje, u kebabskoj oazi između Kvatrića i Maksimira.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


Obožavatelji njegove kuhinje dobro znaju da Kiki u svojoj Sport Billy torbi uvijek nosi barem 20 začina, od kojih za većinu niste ni čuli. Jedino što trebate napraviti je dati mu lonac, izvor energije i par sati, i dobit ćete nešto ukusno i najčešće – novo. Upravo je to primijenio i na ovom radnome mjestu, gdje je chef kuhinje i svakoga dana sprema nešto po svom ćeifu, ali pažljivo slušajući gazde. Svakoga se dana tako ovdje pripremaju četiri jela za mesoždere i jedno za vegane, a poznavajući Kikija – on i u juhu stavlja nešto što je pokupio po svojim brojnim putovanjima po svijetu.

 | Author: Kristijan Tabet foto: Kristijan Tabet

No, Funk se ipak bazira na tradicionalnoj kuhinji s Tabetovim štihom, pa tu svakodnevno možete naručiti ili pojesti nešto za svakoga. Na prvu nas je odmah zaintrigirala sarma s harisom i piletina na razne azijske načine – dakle, spremite se na ljuto, jer Kiki živi ljuto. Srećom, najčešće je u granicama normale, barem za nas kojima su i tri zvjezdice – previše.

 | Author: Kristijan Tabet foto: Kristijan Tabet

Nakon ukusnog ujuška, naletjeli smo na svinjsku vratinu pečenu par sati u umaku od svega i svačega, pikantnu i ljutkastu taman toliko da se zamislite i nastavite jesti još većim intenzitetom. Pratio ju je krumpir pečen u pećnici, uvaljan u coating od paprike, češnjaka, mrvica i trava te parmezana – zakon.

 | Author: Kristijan Tabet foto: Kristijan Tabet

Svaki dan ima svoj meni, koji lako pogledate na Facebooku, pa ako volite pileće trgance u umaku, musaku zapečenu sirom i bešamelom od curryja, wok s tri vrste mesa, varivo od leće. Pa sve do stvari s grilla poput buffalo chicken wingsa ili gurmanske pljeskavice... Potočne pastrve punjene orasima, rižom i travama po recepturi iz doba cara Dioklecijana, razna variva, različita jela s pimentom, karijem, baharatom, peciva iz vlastite proizvodnje... dovoljno da se pokrenete?

 | Author: Kristijan Tabet foto: Kristijan Tabet

U Funku možete naručiti i pizzu, i pljeskavicu, i ćevape na koje su posebno ponosni – po namirnice se id ili na Kvatrić, ili na Dolac, meso dolazi iz Međimurja i Zagorja. Ukratko, ako ste se zaželjeli kvalitetne dostave, ili vam je veći gušt pojesti svoj gablec u društvu backpackera sa svih strana svijeta – vrijeme je za posjet Funku! Sve informacije potražite na ovom linku!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.