Recenzije 15. veljače 2017.

U Zagrebu održana prva Večera u mraku!

foto: Tomislav Smoljanović
gastro postao gastro.24sata.hr
Svjetska atrakcija, večera u potpunoj tami, u organizaciji hotela ARCOTEL Allegra oduševila je zagrebačke uzvanike

Delicije pripremljene u hotelskom restoranu Radicchio dobile su posve novu, pomalo mističnu gastronomsku dimenziju.
Za potrebe večere u hotelu je izgrađena posebna tamna soba, bez ikakvog izvora svjetla.

“Sve je vrlo intenzivno, zvukovi su intenzivniji, mrkli je mrak, uopće nisam vjerovala da će biti tako mračno. Imala sam osjećaj da je vrijeme stalo. Dva sata su proletjela za tren. Jako zanimljivo iskustvo. Super je, za preporučiti”, dojmovi su Antonije Stupar Jurkin.

 | Author: Tomislav Smoljanović foto: Tomislav Smoljanović

“Mislim da sam se vrlo dobro asimilirala, ali trebalo mi je sigurno 45 minuta da se prilagodim, jer mi je jako nedostajao organ vida. Što se tiče hrane, trudila sam se biti dama, što nije nimalo lako u potpunom mraku. Ovo se mora doživjeti, sve moje pretpostavke kako bi večera u mraku mogla izgledati, nemaju veze s realnošću. Posebno je i izuzetno”, izjavila je Edita Misirić.

Ovaj neobični i senzualni gastronomski doživljaj kušanja hrane bez osjetila vida pravi je izazov i avantura. Rezultat je fantastičan, izoštravaju se ostala osjetila – okus, njuh, dodir i sluh. Arome, mirise i teksture hrane postaju nove i neočekivane, prožete nijansama koje se ne osjete u normalnom okruženju.

“Večera u mraku svjetski je hit koji se sada nudi i u našem hotelu. Nakon okupljanja u hotelskom Joe's Baru, gosti ulaze u restoran koji je u potpunom mraku. Pritom ostavljaju sve gadgete kojima bi mogli osvijetliti prostor, a snalaze se uz pomoć konobara koji nose posebne naočale za vid u tami”, objasnila je Ljiljana Mikić, direktorica Arcotela.

 | Author: Tomislav Smoljanović foto: Tomislav Smoljanović

U ponudi je tajanstveni mesni ili riblji meni. Na stolovima su, osim posuđa i pribora za jelo, vlažne maramice za brisanje te papir i olovka koji će vam trebati za zanimljive igre što se izmjenjuju sa sljedovima jela. Večera traje otprilike dva sata, maksimalan broj osoba je 12 parova, a u izvedbi tamne prostorije sudjelovala je tvrtka Model pakiranja.

Iduće večere u mraku održat će se i 17. i 18. veljače. 

Rezervacije: 01 4696 040

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.