Recenzije 15. ožujka 2017.

Vrijeme je da na(r)učite savršenu teletinu ispod peke

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Ugodnom šetnjom udaljen od strogog središta Osijeka, taman na putu prema stadionu, smjestilo se ugodno, prozračno mjesto imenom Karaka.

Kada ste se već šetnjom uz Dravu i po Tvrđi te prekrasnim širokim avenijama zaljubili u Osijek, red je i da nešto prizalogajite. A ovdje je izbor stvarno sjajan, ne pričaju se uzalud bajke o Slavoncima i Baranjcima.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Jedno od tih mjesta gdje ćete se vrhunski najesti i još ćete odnijeti kući hrane za dva dana jest definitivno i Karaka, jedan u nizu lokala koje u vlasništvu drži tvrtka Kubo, koja ima svoje ljude i restorane na još par lokacija, pa tako i na otoku Krku, što garantira uz kontinentalne - i svježe plodove Jadrana.

 | Author: Facebook foto: Facebook

I dok su se djeca gostila obilatim porcijama bolonjeza i pohanaca, mi smo navalili na nju, kraljicu teletinu ispod peke. U masivnoj glinenoj posudi, onako zatvorena i intrigantna, masivna poput dorskog stupa, nekako ozbiljno privlači poglede sa svih stolova sa strane. A unutra, divota, mekano meso, hrpa povrća, juhica na dnu...

I još sve praćeno domaćim rakijicama i vinima, po izboru. I dok se sjetni sjećamo svakog detalja, a pogotovo pogačica s češnjakom i fenomenalnih punjenih kiflica - idemo podijeliti recept.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Naravno, ako ste u Osijeku, znate gdje ćete se naručiti dan unaprijed, vjerujte nam!

TELETINA ISPOD PEKE (za 4 osobe) by Karaka

Sastojci:

  • 2 kg teleće plećke
  • 1 kg krumpira
  • 300 g crvenog luka
  • 2 dcl ulja
  • 200 g svježe paprike
  • 200 g svježih gljiva
  • 100 g svježe rajčice
  • 100 g tikvica
  • 100 g mrkve
  • 2 lista lovora
  • Sol, papar

 | Author: Facebook foto: Facebook

Priprema:

1. Teleću plećku operite i narežite na manje komade
2. Komade plećke nasolite i ostavite da odstoje
3. Povrće dobro oprati, oguliti i narezati na kriške
4. Pripremljeno meso složiti u peku, oko njega staviti narezano povrće. Preliti uljem i podliti s malo vode pa zatim poklopiti
5. Peku prekriti sa žarom i peći oko 2 - 2,5 sata

Dobar tek

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sjajnobajnoo 13:23 15. Ožujak 2017.

    Ribafish,recept je za k. Zamisli da tikvice imaš ispod peke 2,5 h,sigurno bi izgledale kao tvoja fotka. Daj se uozbilji!!!