Recenzije 13. lipnja 2017.

Zagreb gori: Pljeskavica od tri kilograma

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
Svečarska pljeskavica je najnoviji specijalitet sve popularnijeg zagrebačkog lokala Master grill by Marko. Morali smo isprobati čudovište od tri kilograma!

Zagreb je preplavljen pečenjarnicama koje se pozivaju na Leskovac, iako je većini njih s tim gradom na jugu Srbije zajedničko tek to što poneki grill majstor ima takav naglasak. To nije situacija s Markom Stojkanovićem koji iz Leskovca ima - kuharsku diplomu. 

Pljeskavica Možda vas zanima... Pljeskavica sa sirom i pikantnim umakom Kolumne

 

Upravo se to i vidi iz njegovih specijaliteta, u kojima je naglasak stavljen na kvalitetu namirnica, a ne na aditive koji pojačavaju okus i prikrivaju greške. Markov je roštilj definitivno u prvoj petorci metropole, njegov šiš tek trebamo probati, ali ono što nas je očaralo jest - svečarska pljeska. 

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Ova mrcina od 3.000 grama, poslužena na drvenom pladnju za veliku pizzu je pravo umjetničko djelo, koje osim što izgleda kao svaki muškarčev san - oduševljava i okusom. 

Pljeskavice punjene gljivama Možda vas zanima... Kakva kombinacija: Pljeskavice punjene gljivama Recepti

 

Želite li i vi probati ovu pljeskapizzu, trebate se naručiti dan prije na telefon 01 8892292, jer pljeska kad se "zamijesi" ipak treba odstajati. Po želji može biti i teža, a rekord Markove ekipe je iz 2008. godine kad su napravili pljesku od 54 kg. Ne, ne znamo ni kako ovu okreće, ali bila je zapečena upravo savršeno, izvana ne pregorena, unutra sočna i savršene boje, nimalo crvenila. I pekla je taman toliko koliko treba!

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

U ovu gurmansku pljeskavicu ide 90% junetine i10% svinjetine, zatim se dodaju kockice vrhunskog sira i šunke, po želji mljevene slavonske paprike. Priprema traje 30 minuta, a kao prilog idu već čuvene krumpir pole s kajmakom, dok na samu pljesku dolaze šampinjoni zaliveni posebnim umakom od kajmaka. Od 3000 gr mesa izgubi prilikom pečenja od 150 do 300 grama, i ona se stisne za par centimetara, što i dalje djeluje impresivno -  opseg je 60 cm!

Zvijezda svakog roštilja: Recept za najsočniju pljeskavicu Možda vas zanima... Ultimativan recept za najsočniju pljeskavicu Špajza



Cijena za ovu deliciju iznosi 300 kn (s prilozima 380 kn), pa ako imate tri gladna prijatelja, ili sami želite obarati rekorde, navratite u Rujansku 17, bacite oko na njihov facebook, i - budite gladni, jako gladni!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.