Recepti 09. travnja 2015.

Aromatična Panna Cotta s jagodama

Aromatična-Panna-Cotta-s-jagodama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeno osvježavajuća, kremasta i lagana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 297

Potrebno vam je

  • 2 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom limunova korica
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 0.50 šalica list bosiljka
  • 8 list menta
  • 4 žlica voda
  • 1 žlica želatina
  • 0.75 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 450 g jagode
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 7 list list bosiljka
  • 7 list menta

Priprema

  1. Zagrijte vrhnje i mlijeko sa limunovom koricom i ½ šalice šećera na srednje jakoj vatri, uz miješanje dok se šećer otopi, a smjesa zagrije do vrenja.
  2. Maknite s vatre pa dodajte bosiljak i mentu. Poklopite i ostavite 30-40 min.
  3. Želatinu pospite po vodi u zdjeli i ostavite da stoji 10-15 min.
  4. Nauljite 8 kalupa za panna cottu s biljnim uljem neutralnog okusa.
  5. Procijedite smjesu vrhnja i mlijeka te odbacite koricu limuna i začine, a smjesu ponovno zagrijte na laganoj vatri.
  6. Zagrijanu smjesu prelijte preko želatine i miješajte da se otopi.
  7. Jogurt razmutite da bude gladak pa umiješajte u smjesu vrhnja i mlijeka.
  8. Dobivenu smjesu raspodjelite u pripremljene kalupe i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak preko noći.
  9. Sat vremena prije serviranja, na sitno nasjeckajte preostale listiće bosiljka i mente.
  10. Jagode razrežite na četvrtine ili osmine, ovisno o veličini, te ih posipite šećerom i usitnjenim bosiljkom i mentom. Nježno promiješajte i ostavite da odstoji sat vremena.
  11. Panna cottu izvadite iz hladnjaka. Istresite iz kalupa na tanjur ili je ostavite u kalupu.
  12. Prelijte s mješavinom jagodama i njihovim sirupom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.