Recepti 13. listopada 2014.

Aromatična svinjetina

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto svinjskog mesa možete upotrijebiti i pileće, a za još laganiji obrok ubacite i tofu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 624

Potrebno vam je

  • 400 filet svinjski kare
  • 250 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 300 g mahune žute (zrele)
  • 2 kom crvena paprika
  • 120 ml povrtni temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 list korijander

Priprema

  1. Izrežite file poprečno na odreske debljine pet mm pa svaki odrezak na trake iste debljine. Poklopite meso i odložite ga.
  2. Skuhajte tjesteninu. ocijedite i ostavite sa strane. Zagrijte wok ili tavu s debelim dnom. Nauljite pa pržite luk i češnjak minutu. Dodajte začine u prahu i pržite uz miješanje još minutu
  3. Stavite trake svinjetine u wok i tri minute pržite uz miješanje. Dodajte mahune i paprike te pržite uz miješanje još dvije minute. Ulijte temeljac, dobro promiješajte pa zakuhajte.
  4. Ubacite rezance u tavu i miješajte dvije-tri minute. Posolite i popaprite te poslužite posuto korijandrom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.