gastro postao
Smoothie s okusom višanja, cimeta i anisa
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 402
Prepečene višnje
- 450 g višnje
- 3 žlica šećer, kristal
- 1 kom zvjezdasti anis
- 1 kom štapić cimeta
- 2 žlica voda
Smoothie
- 1 šalica višnje
- 1 šalica grčki jogurt
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 1 šalica led(kockice, drobljeni)
Priprema
- Višnje operite i odstranite peteljku ali koštice ostavite tijekom pečenja zbog arome.
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Višnje pomiješajte u pladnju za pečenje sa šećerom i začinima te ih pošpricajte s vodom.
- Pecite 20-30 minuta, dok omekšaju i smjesa počne bubriti.
- Ohladite na sobnu temperaturu pa izvadite koštice.
- Ovako pripremljene višnje sa sokom od pečenja možete čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku 4-5 dana.
- 1 šalicu višanja sa sokom pomiješajte s ostalim sastojcima za smoothie i usitnite do glatke tekućine.