Recepti 03. listopada 2014.

Azijska novogodišnja juha s tjesteninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Okusi Azije u juhi s junetinom i kineskim rezancima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 440

Potrebno vam je

  • 700 g junetina 
  • ulje suncokretovo
  • 2 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom repa, bijela
  • 4 režanj češnjak
  • 1 l goveđi temeljac
  • 25 ml vinski ocat
  • sol
  • list bosiljka
  • čili umak
  • paprika u prahu
  • 1 šaka kineski rezanci

Priprema

  1. Nasjeckajte povrće na tanke trakice, a repu na kockice. Isto učinite i s mesom.
  2. Ugrijte wok ili veliku tavu na jakoj vatri pa ulijte nekoliko žlica ulja.
  3. Prepržite meso. Kad dobije boju, dodajte povrće i češnjak. Pržite nekoliko minuta pa začinite solju i paprikom u prahu. Dodajte temeljac i pustite da zavrije te kuhajte 45 minuta. Ulijte ocat i začinite ako je potrebno.
  4. Prelijte juhu preko kineskih rezanaca pa ukrasite bosiljkom, paprikom i dodajte malo čilija.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.