gastro postao
Pripremite ovo tradicionalno mađarsko jelo na način na koji su ga pripremale naše bake.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 506
Potrebno vam je
- 0.25 šalica maslac, neslani
- 500 g govedina, srednje masna
- 200 g gljive miješane, razne
- 2 kom luk ,crveni
- 4 kom mrkva, crvena
- 2 šalica voda
- 1.75 šalica goveđa juha
- 1 mala žlica crvena paprika
- 0.50 mala žlica papar
- 2 kom rajčica, crvena
Priprema
- U velikom loncu rastopite maslac pa dodajte sitno narezan luk i meso. Pirjajte oko pola sata, dodajte preostale sastojke osim rajčice, poklopite i smanjite vatru. Kuhajte 45 minuta na laganoj vatri.
- Umiješajte oguljene sjeckane rajčice pa pirjajte 25-30 minuta ili dok govedina ne omekša i umak se zgusne.
Izvor Skuhatćute