Recepti 27. studenoga 2016.

Baklave s čokoladom i orasima

Baklave s čokoladom i orasima
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite hladne dane ovim sjajnim receptom... Pa onda u šetnju!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 409

Nadjev

  • 200 g orah, suhi
  • 1 prstohvat klinčići u prahu
  • 150 g čokolada
  • muškatni oraščić

Sirup

  • 300 g šećer, kristal
  • 5 dl voda
  • 0.50 dl limunov sok
  • vanilin šećer

Potrebno vam je

  • 8 list tijesto za savijače

Priprema

  1. Lim za pečenje prelijte rastopljenim maslacem i složite na dno 4­5 listova tankog tijesta, koje ste izrezali prema veličini lima. Svaki list tijesta poškropite rastopljenim maslacem. Ostale listove slažite redom i svaki posipajte mješavinom mljevenih oraha, ribane čokolade i muškatnog oraščića u prahu. Svaki put poškropite maslacem.
  2. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav nadjev. Na vrh posložite 3­4 lista. Prije pečenja tijesto izrežite oštrim nožem u oblik romba.
  3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav nadjev. Na vrh posložite 3­4 lista. Prije pečenja tijesto izrežite oštrim nožem u oblikPrelijte preostalim maslacem i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C, oko 25­30 minuta, dok baklave ne postanu zlatno­žute. Za to vrijeme prokuhajte šećer, vanilin ­šećer i vodu, a kad zavrije i šećer se rastopi umiješajte limunov sok.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.