gastro postao
Umak od terana je aromatičan i slatkast pa će se fino sljubiti s crvenim mesom, a prema ukusu jelo ukrasite salatom ili klicama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 622
Potrebno vam je
- 800 g biftek
- 4 kom mrkva, crvena
- 6 dl teran (vino)
- 1 kom rukola
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 1 dl aceto balsamico
Priprema
- Biftek pripremite tako da ga razrežete, pažljivo očistite od žilica te iskrojite kako biste ga mogli puniti. Dobro ga posolite i sol utrljajte u meso. Kratko ostavite da se otopi i upije. Premažite ga maslinovim uljem.
- Mrkvu operite i očistite te je sjekačem za povrće (pilerom) narežite na duge tanke trakice.
- Pažljivo složite mrkve u rastvoreni biftek. Motajte ga kao palačinku te stisnite. Pakirajte pripremljeni biftek u aluminijsku foliju i zatvorite sa svih strana.
- Na zagrijanoj tavi pecite biftek u foliji sa svih strana kratko. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premjestite meso da se ondje dovrši još 15 do 20 minuta. Odmotajte ga te pustite da odmori.
- Umak pripremite tako da aceto balsamico teran i papar kuhate dok se ne zgusnu u finu kremu. Ulje od rikule napravite tako da miksate rikulu i maslinovo ulje štapnim mikserom te procijedite.
Umak od terana je aromatičan i slatkast pa će se fino sljubiti s crvenim mesom, a prema ukusu jelo ukrasite salatom ili klicama
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić