Recepti 532 prikaza 02. svibnja 2016.

Neodoljiv biskvit s jagodama i jogurtom

Biskvit s nadjevom od jagoda i jogurta
Jednostavan desert s jagodama i niskomasnim jogurtom idealan je za oporavak nakon "nestašnog" vikenda...

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 449

Biskvit

  • 1.75 šalica integralno brašno
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 0.25 šalica maslac, neslani
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje, obrano

Nadjev

  • 6 šalica jagode
  • 0.75 šalica nemasni (niskomasni) jogurt

Priprema

  1. U velikoj posudi ponovno prosijati oba brašna, prašak za pecivo i šećer. Umiješati hladni margarin u smjesu brašna dok se ne postigne gruba mrvičasta struktura. Dodati ohlađeno mlijeko i zamijesiti vlažno tijesto.
  2. Prebaciti tijesto na pobrašnjenu ploču i mijesiti ga dok ne postane glatko.
  3. Razvaljati tijesto na pravokutnik debljine oko pola cm i razrezati ga na 8 dijelova. Položiti kvadrate na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći 10 do 12 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Na vrh svakog biskvita staviti šalicu jagoda prelivenih sa 2 žlice jogurta i poslužiti toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.