Recepti 18. lipnja 2017.

Bliže nego ikad: Sladoled od kokosa i čokolade

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tri sastojka, fantastične arome i dobra doza osvježenja savršen su recept za rashlađivanje sve toplijih dana...

Najslađi sladoled ove sezone definitivno je onaj koji se priprema od samo tri sastojaka i ima okus najsvježijeg kokosa. Ono što ga čini još boljim jest iznimno jednostavna priprema koja u rekordnom roku rezultira egzotičnim i punim okusima s divnom domaćom notom.

 

Možda vas zanima... Za tople dane - Sladoled od ricotte i kandiranog voća Recepti

 

Za pripremu ove ledene slastice trebat će vam oko 60 mililitara slatkog vrhnja i oko 450 ml kokosovog mlijeka. Slatko vrhnje potrebno je izmiksati u šlag, a zatim mu dodati kokosovo mlijeko pa laganim pokretima silikonskom kuhačom sve zajedno dobro povezati. 

Važno je znati koristite li zaslađeno kokosovo mlijeko ili ne kako biste ga, u slučaju da je to potrebno, dodatno zasladili omiljenim zaslađivačem.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Dobivenu kremu rasporedite u posudu pa je zagladite i spremite na zamrzavanje na nekoliko sati, ovisno o količini koju pripremate i veličini kalupa u koji spremate sladoled. 

Čokoladne komadiće možete dodati odmah, prije samog zamrzavanja ili ih možete koristiti kao posip kada je sladoled već gotov. Također, odlična kombinacija bit će ona otopljene čokolade prelivene preko hladnog sladoleda.

 

Možda vas zanima... NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu Kolumne

 

Želite li dodatno začiniti čitavu pripremu, sladoled na kraju možete posipati tostiranim komadićima kokosa.

Odlična alternativa ovakvoj pripremi sladoleda bit će i ona s kondenziranim mlijekom, kokosovim uljem i tučenim slatkim vrhnjem u kojoj se svi sastojci povezuju i stavljaju na zamrzavanje dok ne dostignu savršenu teksturu i temperaturu.

 

Možda vas zanima... Ledeno osvježenje za najhrabrije gurmane Špajza

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.