Recepti 23. veljače 2017.

Čokoladni kruh s lješnjacima i komadićima čokolade

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrav, a čokoladan. Ovaj slatki kruh zbilja može postati omiljena slastica kojoj ćete se uvijek rado vračati. Provjerite zašto!

Brzinski čokoladni kruh začinite lješnjacima i komadićima čokolade, a šećer i maslac zamijenite medom i kokosovim uljem. Komadići čokolade na najljepši će se način otopiti i dati na sočnosti dok će kokosovo ulje dati finu, osvježavajuću aromu. Za još zdraviju varijantu birajte integralno brašno koje ste u manjoj mjeri pomiješali s bijelim kako kruh ne bi bio previše težak. Ispecite i poslužite uz šalicu tople kave, čaja ili kakaa.

Potrebno vam je:

  • 250 g brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 3 žlice meda
  • 100 g nasjeckane čokolade
  • 1 šaka lješnjaka
  • 250 ml mlijeka

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a kad se zagrije ubacite lješnjake koje ste rasporedili po papiru za pečenje.
  2. Pecite ih pet do deset minuta dok ne zamirišu.
  3. Pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i dodajte prstohvat soli.
  4. U sredini napravite rupu pa dodajte jaje, rastopljeno kokosovo ulje, med i mlijeko.
  5. Dobro pomiješajte kako u smjesi ne bi ostale grudice.
  6. Ubacite lješnjake i sitno nasjeckanu čokoladu.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili dok čačkalica koju ste upiknuli u sredinu ne izađe čista.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.