gastro postao
Paštetu od pilećih jetrica i začina pripremite za svega 20 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 175 g maslac, slani
- 450 g jetra pileća
- 2 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica svježi timijan
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 2 mala žlica riblji umak
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte 15 g maslaca u tavi dok se ne rastopi. Dodajte jetrica i pržite ih sedam-osam minuta. Sve ubacite u blender.
- Na istoj tavi rastopite još 15 g maslaca, dodajte nasjeckani luk, timijan i češnjak. Kad luk omekša, dodajte mu riblji umak i papar.
- Sve ubacite u blender, kao i ostatak maslaca. Miksajte dok pašteta ne bude glatka i gusta. Prekrijte folijom i prije posluživanja ostavite paštetu na 48 sati u hladnjaku.
Izvor Skuhatćute