Recepti 14. siječnja 2016.

Okusite čari Orijenta: Bulgur na libanonski način

bulgur
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u mirisnom popularnom libanonskom Tabboulehu u "toploj“ varijanti.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 269

Potrebno vam je

  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 šalica bulgur pšenica
  • 2 šalica voda
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica med, vrcani
  • 1 žličica sol
  • papar
  • ljuta paprika
  • 1 žlica list bosiljka

Priprema

  1. Nasjeckajte luk i pirjajte ga na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim dodajte usitnjeni češnjak te nastavite s pirjanjem još 1 minutu.
  2. Luku i češnjaku pridružite rajčicu narezanu na kockice i listiće peršina, a nakon 4 minute dodajte i bulgur te ga dobro pomiješajte s povrćem.
  3. Sve zalijte vodom, promiješajte te kuhajte poklopljeno 5 minuta na laganoj vatri.
  4. U bulgur dodajte koncentrat rajčice i med te začinite soli, paprom i mljevenom ljutom paprikom.
  5. Kuhajte poklopljeno uz povremeno miješanje oko 25 minuta.
  6. Sklonite bulgur s vatre, umiješajte bosiljak te ostavite jelo da poklopljeno odstoji još 10 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.