gastro postao
Talijanski klasik s bogatim punjenjem od sira
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 489
Nadjev
- 1 kom crvena paprika
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 200 g ricotta
- 100 g mozzarella
- 40 g parmezan
- 100 g kuhana šunka
Tijesto
- 450 g pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica suhi kvasac
- 1 prstohvat sol
- 300 ml voda
- ulje maslinovo
Priprema
- Na zagrijanom ulju pirjajte papriku i gljive, uz miješanje, dok ne omekša. Stavite sa strane 15 minuta. Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i šunku narezanu na trake te popaprite. Dodajte papriku i gljive pa prekrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Pomiješajte brašno i kvasac te dodajte sol. U sredini napravite udubinu pa ulijte vodu i ulje. Drvenom kuhačom pomiješajte, a onda rukama zamijesite tijesto.
- Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite još tri minute. Stavite u nauljenu zdjelu te pustite sat vremena na toplom i suhome mjestu.
- Pećnicu zagrijte na 190°C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
- Podijelite tijesto na šest dijelova. Razvaljajte u ovalan oblik dio po dio te nadjenite. Premažite rubove tijesta vodom. Zatvorite i postavite na lim za pečenje. Calzone premažite maslinovim uljem pa pecite 25-30 minuta.
Izvor Skuhatćute