Recepti 13. listopada 2014.

Cannoli s ricottom

Cannoli s ricottom
gastro postao gastro.24sata.hr
Arancini izvrsno pristaju uz ovo sočno jelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 810

Cannoli

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 75 g mast svinjska, nesoljena
  • 40 g šećer, u prahu
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol
  • 15 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 60 ml crno vino
  • 60 g jabučni ocat
  • ulje suncokretovo

Nadjev

  • 1000 g ricotta
  • 600 g šećer, kristal
  • 1 prstohvat mljeveni cimet
  • 150 g tamna čokolada
  • kandirana naranča

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, šećer, kakao i sol. Dodajte mast i dobro promiješajte.
  2. Umiješajte jaja i dobro izmiksajte smjesu.
  3. Ulijte vino i ocat te promiješajte kako biste dobili polumekanu smjesu.
  4. Umijesite je i oblikujte u kuglu. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  5. Razvaljajte tijesto. Od tijesta izrežite krugove promjera desetak cm pa ih zamotajte oko valjkastih namašćenih kalupa tako da krajevi budu šuplji. Tijesto možete premazati i istučenim bjelancima.
  6. Pržite ih u puno ulja. Kad dobiju boju, ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru.
  7. Za nadjev izmiksajte šećer s ricottom. Neka odstoji sat vremena pa dodajte cimet i usitnjenu čokoladu.
  8. Napunite pržene canolle sa sirom i dodajte kandiranu naranču.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.