gastro postao
Ukusno pečeno meso s puno različitog povrća
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 869
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 4 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- sol
- papar
- 1 žlica crvena paprika
- 1500 g svinjetina,srednje masna
- lovorov list
- ulje maslinovo
Priprema
- Pomiješajte nasjeckani češnjak, mljevenu crvenu papriku, sol i papar u većoj zdjeli pa smjesu pomiješajte s narezanim mesom. Maslinovim uljem obilno premažite posudu za pečenje. Stavite u nju meso pa ga pecite u pećnici oko sat vremena na 180°C.
- Krumpir narezan na kolutiće i narezanu mrkvu napola skuhajte. Izvadite carsko meso iz posude za pečenje, u nju stavite napola kuhano povrće, narezan luk, lovorov list i na to poslažite meso. Pecite još sve oko 25 minuta u pećnici ili dok ne omekša
Izvor Skuhatćute