gastro postao
Fantastična i lagana salata za svačiji ukus - umjesto zelene salate također možete koristiti i matovilac, rikulu ili mladi radič...
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 16
Potrebno vam je
- 1 glavica salate
- 1 pšenični kruh
- maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
- vinski ocat
- mješavina suhih začina
Priprema
Prvi je korak u pripremi ovog osvježavajućeg obroka – koji možete prilagođavati ukusu, ali i godišnjem dobu ovisno o sezonskim namirnicama – priprema umaka.
- Umak za Cezar salatu pripremite tako da parmezan, maslinovo ulje, sitno kosani češnjak, peršin, limunov sok te slane inćune stavite u blender te izradite u finu kremu.
- Salatu očistite, operite te narežite, ne presitno, i umiješajte u umak.
- Ploške kruha za tost narežite na kockice, prepržiti na maslinovu ulju te pospite listićima začinskog bilja.
- Servirajte salatu, pospite prženim kockicama kruha te po želji doradite maslinovim ulje, solju, paprom ili octom. Pospite začinskim biljem po izboru.
- Inćune koristite u kremi umjesto soli, a u salatu možete dodati plodove mora, mrkvu, kuhanu ili pečenu piletinu, puretinu, hrskavu pancetu...
Dobar tek!