Recepti 04. rujna 2017.

Cezar salata s krutonima i začinskim biljem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastična i lagana salata za svačiji ukus - umjesto zelene salate također možete koristiti i matovilac, rikulu ili mladi radič...

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

Cezar salata, krutoni i začinsko bilje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je

  • 1 glavica salate
  • 1 pšenični kruh
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vinski ocat
  • mješavina suhih začina

 

Kelj salata Možda vas zanima... Fenomenalna inačica obožavane Cezar salate Recepti

 

Priprema

Prvi je korak u pripremi ovog osvježavajućeg obroka – koji možete prilagođavati ukusu, ali i godišnjem dobu ovisno o sezonskim namirnicama – priprema umaka.

  1. Umak za Cezar salatu pripremite tako da parmezan, maslinovo ulje, sitno kosani češnjak, peršin, limunov sok te slane inćune stavite u blender te izradite u finu kremu.
  2. Salatu očistite, operite te narežite, ne presitno, i umiješajte u umak.
  3. Ploške kruha za tost narežite na kockice, prepržiti na maslinovu ulju te pospite listićima začinskog bilja.
  4. Servirajte salatu, pospite prženim kockicama kruha te po želji doradite maslinovim ulje, solju, paprom ili octom. Pospite začinskim biljem po izboru.
  5. Inćune koristite u kremi umjesto soli, a u salatu možete dodati plodove mora, mrkvu, kuhanu ili pečenu piletinu, puretinu, hrskavu pancetu...

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.