gastro postao
Čitateljica Kristina Grofelnik redakciji Zdrave Krave poslala je recept za zdravi desert koji ne sadrži jaja
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 342
Biskvit
- 2 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 0.50 šalica rogač, mljeveni
- 0.50 šalica čokolada
- 0.50 šalica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 žlica prašak za pecivo bez aluminija
- 1 prstohvat sol
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 0.50 šalica agavin sirup
- stevija
- 1 šalica tikvice, zelene
- 0.75 šalica zobeno mlijeko
- mljeveni cimet
- vanilija u prahu
Nadjev
- 3 kom mrkva, crvena
- 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 0.50 šalica agavin sirup
- 1 žlica pirov griz
- stevija
- mljeveni cimet
Sirni nadjev
- 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 1 kom limunova korica
- 0.50 šalica agavin sirup
- 1 žlica pirov griz
- stevija
Priprema
- Posebno pomiješaj suhe i posebno mokre sastojke. Sjedini sastojke u jednu smjesu te stavi u kalup premazan uljem.
- Peci na 180 stupnjeva dok se ne napravi korica, ali ne smije biti do kraja pečeno! Za nadjev mrkve nareži i skuhaj dok ne omekšaju! Zatim ih izmiksaj u pire.
- Posni sir izmiksaj dok ne postane kremast (možeš dodati mlijeka). Sve sastojke zajedno izmiješaj te na kraju dodaj pirov griz!
- Priprema sirnog nadjeva: posni sir izmiksaj dok ne postane kremast, pomiješaj sve sastojke i dodaj pirov griz.
- Na kraju, na biskvit (koji mora biti još malo sirov) stavi 2 žlice jedne pa na nju 2 žlice druge kreme kako bi dobila zebrasti uzorak! Stavi peći na 180 stupnjeva oko pola sata dok ne otvrdne i krema počne pucati pri rubu!
Izvor Zdrava Krava